En lördag

Vi har precis vinkat av mina föräldrar som varit nere på besök; medan pappa spenderade några jobbdagar här på västkusten så gjorde vi andra lite annat. Detta har ni redan följt med på – och häromdagen när regnet stod som spön i backen åkte jag och mamma till simstadion Brottet i Halmstad som har utomhuspooler. Lite regn spelar ingen roll, tänkte vi. Man ska ju ändå bli blöt.

Vi gjorde ungefär 45 minuter i poolen som höll runt 25 grader medan det var svala 17 i luften. Regndropparna studsade bitvis på ytan och det var gott om plats mellan simtagen. Så himla härligt, dessutom gratis!

Efteråt åkte vi på utflykt. En favorit från förra sommaren är Strömma Farmlodge i Tvååker utanför Varberg som nu utökats till att innehålla såväl butik som konsertlokal och lite annat. Ett väldigt udda ställe, jag fascineras över hur Marina balanserar allting och får det till att bli en riktig fullträff.

Jag handlade lite fina saker men när vi skulle fika så kom vi på en bättre idé; vi skulle till Solhaga stenugnsbageri i Slöinge! När vi kom dit hade vi cirka en kvart på oss att fika innan det lilla caféet, som bara har två bord inne men desto fler ute, stängde. Vi hann sörpla i oss en kanna kaffe med bönor rostat på Slöinge kafferosteri, och en smarrig surdegsmacka. Kardemummabullen åt vi i bilen, för nu hade vi hittat en ny destination.

Sista anhalten för dagen blev Haverdal. Vi gick en sväng på stranden; det var kav lugnt och stenarna vilade lugnt en bit ut i vattnet. Några joggare sprang förbi, en av dem satte sig för att meditera på en sten. Några promenadsällskap flanerade längs strandkanten. Det var jämngrått och disigt och alldeles fantastiskt vackert.

När vi kom hem tog vi det lugnt ett tag innan vi dukade upp till taco fiesta och ännu lite senare kollade vi sammandraget av Tour de France och näst sista etappen upp till Alpe D’Huez.

Brottet Brottet Sara Strömma Farmlodge 08 Strömma Farmlodge 06 Strömma Farmlodge 07 Strömma Farmlodge 04 Strömma Farmlodge 02 Solhaga stenugnsbageri 01 Haverdal 02 Haverdal 07 Hazel

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Jeanna: lätt så!

    Pilla: du måste åka ner igen! ta flyget! 😉

    Mia: nä, måste hänga mer med dig!

    Isa: haha ja ena vägen var det motvind (kändes som uppförsbacke). ja, älskar utflykter!

    Rund: 😀

    Marina: ja jag gillar Haverdal massor – och Lynga, lätt min bästa strand!

    Sara 2015-07-26 23:56:12
    Svara
  • Älskar Solhaga! Deras vetefria rågbröd är fantastiskt! Haverdals naturreservat är också en riktig pärla!
    /Marina
    http://mindrefett.blogspot.se

    Marina 2015-07-26 22:48:49 http://mindrefett.blogspot.se
    Svara
  • Men vilket fantastiskt charmigt ställe?! 😀

    Och ja, det regnade. Massor. Nu glömde jag ta ett foto på mig själv efter gårdagens runda, men jag var verkligen heeeelt dyngesur.. Haha!

    Rund är också en form! 2015-07-26 21:51:42 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara
  • det är faktiskt superhärligt att simma i regn! dock inte att tävla kan jag säga efter några år av utomhustävlingar, usch vad det sabbade allt 😉 mysiga utflykter ni verkar fått till denna sommar med! kram

    ISA 2015-07-26 19:34:23 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Crawl?

    Mia 2015-07-26 19:08:53
    Svara
  • Jag var också och simmade i regnet igår. Det är absolut det bästa tillfället att besöka pooler för att simma om du frågar mig. Så himla mysigt med Hallandstur. Det var så längesedan att jag knappt minns när jag var i Haverdal, Slöinge och runtikring senast efter min farmor gick bort (som kommer därifrån trakterna) har det liksom inte blivit av att åka dit.

    pilla 2015-07-26 18:10:19 http://runwayp.com
    Svara
  • Bada eller simma i regn är ju TYP bättre än att bada i sol. Regnet smattrar mot huvudet. Under ytan märks ingenting. Den grejen! Älskar.

    jeanna 2015-07-26 17:36:56 http://minatraningstajts.wordpress.com
    Svara
  • Annika: haha ja verkligen en Saradag!!! Snart kör vi tacos ihop!

    Sara 2015-07-26 15:17:29
    Svara
  • En riktig Saradag! Jag hade älskat att få vara med på sista meningen 😉

    Annika 2015-07-26 15:01:26 http://www.strongday.se
    Svara
  • […] Lagom till sommaren 2015 har Strömma Farmlodge utökat, här finns nu både konsertlokal och artistuppbåd – och en fin liten butik med vackra saker att handla med sig hem. Fler bilder från Strömma Farmlodge. […]

    Strömma Farmlodge sommarcafé - Träningsglädje 2015-07-26 14:32:29 http://www.traningsgladje.se/2014/08/stromma-farmlodge-sommarcafe/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!