Ullådalen

Den här morgonen var magisk. Magisk på det sätt som bara Åre kan; när det är alldeles vindstilla och sjön ligger spegelblank och bara fåglarnas sång hörs trots att man är i norra Europas coolaste bergsby där adrenalinet ofta svallar och det ska gå i 180 oavsett sport. Men inte morgnar som dessa. Jag älskar dem!

Väderprognosen skiftar beroende på vilken timme man tittar men jag såg att det skulle rulla in moln framåt eftermiddagen och sedan börja åska så runt lunch tog jag med mig Hazel med Ullådalen i sikte. Vi ville ju se den där snön som envist hänger kvar trots sommar!

Det var 22 grader i byn och ungefär samma i Ullådalen, men 600 meter upp i backen ungefär där leden går tvärsöver backen kom första snön. Snöflingorna skvätte när Hazel gjorde glädjeskutt.

Vi gick mot Stendalen och sedan vände vi tillbaka på vinterleden. Fortsätter man sommarleden får man en fin vandring runt Åreskutan. Just nu är den förmodligen lite för blöt på sina ställen för att vara optimal, och förmodligen ligger det rätt mycket snö på nordsidan.

På vägen tillbaka fyllde jag matpåsen med jordgubbar och tryckte en hel låda så snart jag kom hem. Nu väntar eftermiddags- och kvällsjobb och när regnet rullar in ser jag fram emot att sträckkolla Orange is the new black!

Ullådalen, Åre www.traningsgladje.se Ullådalen, Åre www.traningsgladje.se Ullådalen, Åre www.traningsgladje.se Ullådalen, Åre www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Ser superläckert ut Sara. Och Hazel alltså,, haha, ser underbart busig ut 😉

    Madelaine 2015-06-23 12:14:58 http://www.foodclean.wordpress.com
    Svara
  • oj vilken glädje, sådär sku jag oxå se ut om jag fick springa I snön 🙂

    ju mer jag läser din blog desto mer SKA jag till Åre. Men hur är det med hundar?! Jag tänker som så med ormar, fästingar, mm

    Pernilla 2015-06-23 06:57:30
    Svara
  • Snö och sommar är inte en så dum kombination som en del tror…ser ut att ha varit en fin tur på fjället!

    Erica - Stuga på fjället 2015-06-22 23:38:03 http:///www.stuganpafjallet.se
    Svara
  • Helt klart härligt väder i förmiddags! Jag var runt Vålådalen idag, då vi rekade inför höstens fjälltur med sjuorna. Inte en dålig måndag på jobbet idag inte…

    Jojo 2015-06-22 21:55:52 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • Fkällvärlden är fantastisk!

    Camilla 2015-06-22 21:49:53 http://www.camillatranar.com
    Svara
  • Emma S: haha ja jag tycker hon är störthärlig, enkel och okomplicerad och nyfiken och orädd. hon hoppade på sup-brädan på eget initiativ och liksom flyger fram när hon är ute och springer.

    Helena: haha ja, svårfångad på bild men på den kom hon med! 🙂

    Sara 2015-06-22 19:55:11
    Svara
  • Vilken underbar flygbild på Hazel!

    Helena Z 2015-06-22 19:04:36
    Svara
  • Den där hunden, alltså… Hon är verkligen helt bedårande söt!!! Så otroligt fin. Har hon en lika härlig personlighet?

    EmmaS 2015-06-22 18:49:45
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!