Vältränad?

Explorista sökte på ordet vältränad på Pinterest och fick upp det här resultatet. Jag är inte så förvånad. Jag brukar ibland söka på ”hälsa” och får upp ungefär samma. Såhär skrev Jessica om det.

Jag har under många dagars tid funderat på vad jag ska skriva men jag hittar inte orden just för det specifika ämnet. Så – här får ni hela den här bloggen istället. Och snudd på nästan hela min pod.

Just jag och Jessica spelade in ett podavsnitt som heter ”vad är det att vara vältränad?” för något år sedan och jag har många gånger pratat hälsa, bland annat i avsnitten ”varför är det så svårt med hälsa?”, ”det sorgliga med hälsotrenden” och ”när går hälsa överstyr?”.

Tillbaka till vältränad – vad är det? Egentligen säger det ingenting när ordet står helt ensamt sådär. Att vara vältränad handlar om att vara väl tränad inför det man vill göra, och bilderna av Howard Schatz visar att det kan se helt olika ut.

Jag vill vara väl tränad för att leva. Jag tränar för min turné. Och hela den här bloggen är min ode till livet och att vara tränad inför allt det som jag vill göra. Att vara väl tränad för det går bortom synliga magrutor.

Sara Halmstad www.traningsgladje.se Sara Halmstad www.traningsgladje.se Sara Halmstad www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Var länge sedan jag kikade in här men har suttit och klickat mig bakåt nu en stund i ditt arkiv och vill bara säga kram o tack. Får man säga att synen av din kropp med all styrka, jävlaranamma och fina utstrålning gör mig glad? Jag vet inte men oavsett så gör jag det ändå och hoppas du förstår vad jag menar. Din kropp gör min kropp glad.

    Dessutom tack för din träningsglädje. Den var en fin påminnelsen i min egna kropps/rörelsedipp. Kram. Igen! :)))

    Ps. Vilken himla gobit till hund du skaffat dig! Ahh! Ds.

    Sara 2015-06-25 22:35:16 http://saraholmberg.blogg.se
    Svara
  • Blir väldigt glad att se detta inlägg! Visar återigen varför jag är så glad att hittat till denna blogg, som fokuserar på det som jag längtar efter i träningsform, upplevelserna, äventyren, glädjen t.ex. Svårt att hitta på pinterest, där har jag också försökt göra moodboards över att träna med glädje osv men det är ju de där jäkla bilderna som kommer upp.

    Hedvig 2015-06-16 09:30:51
    Svara
  • Det är nog inte så enkelt att få magrutor, men det vore ju lite väl enkelt om det räckte med magrutor för att vara hälsosam! Vi bygger in oss i så märkligt snäva hörn ibland. Allt för att slippa tänka, antar jag. Ditt spår inspirerar desto mer.

    jeanna 2015-06-15 15:59:11 http://minatraningstajts.wordpress.com
    Svara
  • Vältränad för mig är att klara av att göra det man vill & måste kunna utföra här i livet. Att orka springa Marathon utan skador är bara bonus.

    Just nu är jag inte så vältränad som jag vill vara. Magens muskler är försvagade efter operationen & jag märker hur mycket det begränsar mig i vardagen. Men jag jobbar mig tillbaka, sakta men säkert! 🙂

    Anna - Trend o träning 2015-06-15 10:14:21 http://trendotraning.se
    Svara
  • Klokt som alltid. Din röst behövs- behövs överallt! kram

    Svara
  • Fina du. Så härligt levnadsglad och vältränad (eller väl tränad.)
    Blir lite trött när tidningsomslag annonserar vältränad och har en tjej med kort topp på framsidan. Det känns helt ointressant.
    En platt mage, Herregud, om folk kunde förstå och acceptera att vi ser olika ut.

    Madelaine 2015-06-14 16:52:23 http://www.foodclean.wordpress.com
    Svara
  • Det är ju därför din blogg är så härlig. Den personifierar vältränad, matglädje, fysiskt och mentalt välbefinnande. Jag kommer tillbaka till dig ofta för att få lite motvikt till många andra träning/hälsobloggar. Det finns plats för alla, och det är så skönt att läsa om det större perspektivet, inte bara ett pers eller att träna för ett specifikt lopp.

    Satt du månne på tillsammans i går? Jag tyckte jag såg dig, men blev osäker och ville inte dyka på dig.

    En varm kram till dig!

    Karin 2015-06-14 13:43:20
    Svara
  • […] dagarna har jag läst inlägg som ifrågasätter synen på vad vältränad och hälsosam är. Kloka inlägg som får en att […]

    Hälsohets | 2015-06-14 08:01:22 http://traningsblogga.se/2015/06/14/halsohets/
    Svara
  • Väl tränad är baskemig den bästa särskrivningen på länge! Då öppnas frågan ”för vadå?” automatiskt istället för att ha ”vältränad” som ett personligt attribut. Snyggt Sara!

    Nellie 2015-06-13 23:44:21 http://www.flyinghippo.se
    Svara
  • Tack Sara, bra skrivet! På tal om turné, min turné är mitt liv. Alla resor, alla äventyr, alla upplevelser jag ska göra framåt – som jag vill orka med, som jag vill minska skaderisken på. Därför ska jag träna för min turné! 🙂

    Emmi - explorista.se 2015-06-13 22:52:22 http://explorista.se
    Svara
  • Underbar syn och tankesätt!

    Katrine 2015-06-13 21:03:30 http://halsoatiin.wordpress.com
    Svara
  • Kan bara hålla med Charlotta Sofia. Hela du utstrålar hälsa. Tack för all inspiration och en sund syn på hälsa.

    Träningsblogga - Ida 2015-06-13 20:50:47 http://traningsblogga.se
    Svara
  • Hela din blogg och ditt synsätt på träning är en sån inspiration för mej! Tack för att du skriver den här bloggen, den gör mej starkare och mer trygg i mej själv och min träning <3

    Charlotta Sofia springer o trimmar 2015-06-13 19:36:43 http://www.springerochtrimmar.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!