Paradiset matmarknad på Södermalm

Häromdagen öppnade den omtalade matbutiken Paradiset i Stockholm. Paradiset är en matmarknad på två plan med allt som finns i en vanlig matbutik; men det mesta är ekologiskt. Här finns också färdig mat att ta med hem, en delikatessbutik och StikkiNikki glasscafé, café med raw food och lite annan mat att slå sig ner och äta på plats. Härifrån kan man också ta ekologisk catering.

På Paradiset kommer man också att arrangera en hel del events och happenings, kolla in här till exempel.

Paradiset matmarknad har öppet kl 9-21 alla dagar och ligger på Brännkyrkagatan 62-64 på Södermalm i Stockholm. Min allra första lägenhet låg här i krokarna; på Hornsgatan vid Zinkensdamm och det var nostalgiskt att promenera Hornsgatan ner och se hur fint det blivit här med lummiga gröna träd, caféer och uteserveringar.

Ta tunnelbanan till Mariatorget eller Zinkensdamm, eller promenera helt sonika från Slussen, för en härlig söderutflykt! När du passerar Hemköp ska du svänga av och ett stenkast från korsningen ser du Paradisets gröna logga på ett stort bostadshus.

Jag träffade Jessica och vi beställde in lite olika godsaker från caféet med raw food, och lite StikkiNikki på det. Allra godast var cheesecaken som var alldeles blåbärsmarmorerad – och kladdkakan såklart. Jag har inte ätit godare tårtor och kakor gjorda på raw food faktiskt!

StikkiNikki är alltid yum, alltså på riktigt sanslöst god glass!

Har du varit på Paradiset än? Vad tyckte du?

Paradiset matmarknad www.traningsgladje.se Paradiset matmarknad www.traningsgladje.se Paradiset matmarknad www.traningsgladje.se Paradiset matmarknad www.traningsgladje.se Paradiset matmarknad www.traningsgladje.se Paradiset matmarknad www.traningsgladje.se Paradiset matmarknad www.traningsgladje.se Paradiset matmarknad www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Mari: ja det måste du!

    Marina: det är ett kul ställe att bocka av under nästa storstadsbesök!

    Penélope: 🙂

    Emma: ja, bra du har koll! 😀

    Katrine: ooh, kul!

    Ingmarie: ja uppe i food courten!

    Sara 2015-06-08 09:27:19
    Svara
  • Ska dit nästa vecka. Kan man käka lunch där?

    Ingmarie 2015-06-08 09:14:16 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Älskar butiken! Varit där två ggr redan. Var där på deras smygöppning i onsdags. Både ja o sambon blev kära!

    Katrine 2015-06-07 22:40:18 http://halsoatiin.wordpress.com
    Svara
  • Japp, flera gånger till och med, eftersom jag bor runt hörnet. Åt en fantastiskt god sallad och hörde att deras hamburgare också var makalösa på food courten. Gillar också deras smoothies, utbud av glass utan mjölk samt, inte minst, sortiment av hudvårdsprodukter. Däremot finns där fortfarande lite inkörsproblem, speciellt vid kassorna, och vissa produkter är billigare på Hemköp precis bredvid. Men Paradiset kommer utan tvekan att ingå i min dagliga livsmedelsrunda och jag hoppas verkligen att de tar efter Whole Foods och kör en massa events och utbildningar!

    EmmaS 2015-06-07 11:59:17
    Svara
  • Wow, det låter ju som ett fantastiskt ställe! Vilken lycka! 🙂

    Penélope 2015-06-07 11:14:15 http://www.naturligt-aktiv.blogspot.se
    Svara
  • När jag läser sånt här så känns det verkligen surt att bo på ”landet” 😉 vill ju också ha en sån butik/cafe/restaurang att handla i!

    Ska försöka ta mig dit nästa gång jag är i Storstan 😀

    Marina 2015-06-07 11:12:21 http://mindrefett.blogspot.se
    Svara
  • Utmärkt namn, för ja, vilket paradis! Måste dit 🙂

    Mari 2015-06-07 10:41:56 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!