Platåleden – lagom kort terränglöpning

Platåleden är en av de mest uppskattade vandringslederna i Ottsjö; den är väl rustad med spång på många ställen där det är blött. Dessutom är den jättetydligt skyltad vilket uppskattas eftersom olika stigar ofta korsar varandra.

Den 7 km långa leden innehåller både stig i skog och myrmark på kalfjäll. Jag sprang den i motsols riktning eftersom jag vill ha spängerna i uppförsbacke och springa på bred stig (nåja, gyttjebad) nedför.

Jag visste att det skulle regna men hade väl inte direkt räknat med +3 grader i byn. På fjället var regndropparna hårda och vinden frän men jag njöt i fulla drag av den extrema närvaron – förutom en liten oro över hur min telefon i fickan skulle hantera väderleken. Alla kläder var nämligen dyngsura när jag kom till bilen.

Minst blött var konstigt nog mitt yttersta lager – den här tunna jackan från Craft som är fullkomligt magisk med vind- och vattenavvisande egenskaper. Under jackan hade jag ett knallrosa Extreme Concept piece och nedtill ett par trekvartstights, men som räddades av kompressionscalves från GoCoCo.

När vi kom hem blev det långdusch, brasa i kaminen, te och en och annan klassisk onyttighet. Ute är det gråare än gråast.

Platåleden i Ottsjö www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • […] trogen så började det ösregna när jag sprang dagens eftermiddagsrunda. Förra veckan sprang jag Platåleden, men idag – som så många gånger förr – höll jag mig till elljusspåret i Duved. […]

    Workout Åre - Träningsglädje 2015-05-29 17:01:53 http://www.traningsgladje.se/workout-are-2/
    Svara
  • Alltså jag orkar inte med dina sånahära bilder! Abstinensen!

    Sara Öhman 2015-05-25 09:34:02 http://Saraohman.se
    Svara
  • Åh, drömmen för en som emellanåt drömmer om att springa på annat än asfalten mellan hus, bilar, cyklister, rödljus och folk inne i stan. Bilderna i denna bloggen får det alltid att suga till i fjäll och natur-längtet.

    Hedvig 2015-05-23 21:34:38
    Svara
  • Ja, den där känslan av att ha blivit blöt, frysa lite och sen få ta en dusch/bad -Sån tillfredsställelse!

    Den där jackan gav mej förresten cravings. Har jag förresten sagt det? Din löparstil är sjutton den snyggaste i hela träningsbloggsvärlden! Älskar hur du ofta har starka färger 🙂

    Charlotta Sofia springer o trimmar 2015-05-23 11:02:06 http://www.springerochtrimmar.se
    Svara
  • Kan bara instämma med föregående kommentar – efter såna kalla, blöta rundor är det så himla skönt med en varm dusch, en varm filt och en hel balja te. Underbart 🙂

    Märta Johansson 2015-05-23 07:58:23 http://trailflirt.wordpress.com
    Svara
  • Så fascinerande natur, så karg och vacker.

    Caroline 2015-05-23 07:45:01 http://www.ekologiskafamiljen.se
    Svara
  • Finns det något bättre än att ställa sig i en varm dusch efter att ha blivit kall ute på fjället. Det är lycka i en lite ask 🙂

    Erica - Stuga på fjället 2015-05-22 20:33:13 http:///www.stuganpafjallet.wordpress,com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!