Ut på tur – aldrig sur

Än är uppenbarligen inte vintern slut så jag passade på att göra premiär på turskidor. Jag åker klassiskt och skejt sedan tidigare men det här med skidor är lite som cyklar; man vill ju alltid ha de bästa skidorna för rätt tillfälle. Det vill säga, i den bästa av världar kan man inte få för många skidor. Katta kallade mig för friluftshoarder häromdagen när hon kollade in i min bastu…

Efter dagens tur så kan jag mycket väl tänka mig att skaffa turskidor, även om det är rätt billigt att hyra också. 200 riksdaler kostade det att hyra hela utrustningen på Fjällsport i Duved för en dag.

Att åka var enkelt. Att åka med bångstyrig hund var desto svårare. Det gick bäst i utförsbackarna; då hade vi mer kontroll än när det gick uppför.

Just nu snöar det utanför fönstret – men inombords så bubblar sommarplanerna för fullt. Jag vill få ner mina lösa planer i ord och i listor. Snart nog gör jag premiär på landsvägscykel – sedan är vi igång med sommarsäsongen på riktigt!

Förresten; dessa bloks från Clif bar är super. De smakar som gelegodis ungefär! Jag har en skål med energigrejer ståendes på min köksfläkt och som påminner om alla äventyr som ligger framför mina fötter; bokstavligt talat!

clifbar blockshazel petnation

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Katrin: det blir definitivt mer turåkning

    Annika: 😉

    Anna: ja, kul med nytt och goda grejer! yes, vinnare är meddelad!

    Fanny: haha berodde nog på att det gick för långsamt uppför så vi trasslade in oss, utför hade vi bättre synk! jag ville inte att hon skulle dra för mycket nu eftersom hon inte hade rätt sele. men det ska vi ordna imorgon så sedan blir det mer skidåkning!

    Sara 2015-04-14 22:09:00
    Svara
  • Härligt värre! Och att åka skidor med hund är så mysigt även om det också är lite av en konst i sig. Men lättare utför än uppför? är det att hon går för fort upp då eller? För övrigt, maj gad va söt hon är! 🙂

    Fanny 2015-04-14 21:50:15
    Svara
  • Å, jag minns när jag jobbade på Suunto och var i USA på outdoor-mässa. Clif bars överallt, tror jag fyllde väskan med dem. Och Luna bars som var the it thing då iallafall. Nu finns det ju ett otroligt utbud, roligt att prova nya.
    Hittade du en vinnare av telefonen? Nyfiken!! 🙂
    Äventyra på!

    Anna - på studs 2015-04-14 20:23:01 https://annamarkelin.wordpress.com
    Svara
  • Åh vad färgmatchat det är doggy style!

    Annika - strongday.se 2015-04-14 18:35:03 http://strongday.se
    Svara
  • Skoj att du gillade turskidåkning, med hund är det alltid lite extra spännande! Blir roligt att läsa om sommarplaner framöver 🙂

    Katrin 2015-04-14 18:09:14 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
    Svara
  • Katten: haha ja hon är fin nästan jämt! 🙂

    Kari: yes, de är favoriter sedan förut! aldrig provat chokladgel dock, men det låter perfekt med många km i benen!

    Sara 2015-04-14 16:51:52
    Svara
  • Du har väl provat Clif bars också? Jag brukar ha med mig båda, och så kanske GU chokladgel, på de riktigt långa passen. Då kan jag springa hur länge som helst.

    Kari 2015-04-14 16:49:38 http://forskojsskull.se/
    Svara
  • Haha, bästa sortens hoarder!! Fiiiiina Hazel – saknar både henne dig – världens goaste sällskap. Fint som snus!

    Katten - Bucket Life 2015-04-14 16:46:53 http://www.bucketlife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!