Galgbergets trappa

Trappan upp till Galgberget i Halmstad, den som börjar typ där gamla sporthallen låg, är klassisk mark för trappintervaller (och backintervaller alldeles bredvid). Trappan mäter cirka 100 trappsteg, och fortsätter man rätt upp i backen fortsätter det med fler trapport ända upp till tornet.

Att köra hela vägen upp är något av en överkurs – de 100 stegen i första trappan räcker gott och väl till att få darr i benen och maxat flås.

Jag har sprungit i de där trapporna på regelbunden basis för några år sedan när jag bodde i Halmstad mer permanent. Då gjorde jag 10 vändor eftersom jag tyckte att 1000 trappsteg var rätt så schysst. Jag minns särskilt dagen efter första gången jag sprang trappintervaller; vilken träningsvärk jag hade i framförallt vaderna!

Gårdagens intervaller tog riktigt bra i baksida lår och jag hade darr i musklerna hela vägen hem. Hur träningsvärken utvecklar sig återstår att se; men jag konstaterar att jag inte är lika stark i trapporna som förr. Jag konstaterar också att trappintervaller är sjukt effektivt; och att jag ska springa fler av den sorten!

Mitt löfte till mig själv inför kommande sommardagar i Halmstad är att utmana trappan upp till Galgberget fler gånger. Och att dessutom köra hela vägen upp till tornet några gånger!

sara påsk

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Hanna: ja, effektivt också!

    Cecilia: skönt att du också tycker det!! 🙂 Halmstad är kanon, men vindarna är lite kyliga…

    Sara 2015-04-05 18:08:42
    Svara
  • De där trapporna är riktigt jobbiga!! Förra sommaren sprang jag dem några gånger och jaa vad säger man….jag kunde knappt andas hahaha
    Hoppas att du har det bra i Halmstad!!

    Cecilia 2015-04-05 16:54:32 http://www.nouw.com/vitapioner
    Svara
  • Vilket bra pass!

    Hanna 2015-04-05 09:22:54 http://hannafialotta.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!