Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Den sommartid snart kommer

Imorse var första gången i år som jag skänkte några riktiga tankar till sommaren. En titt i kalendern säger mig att det kommer gå så himla snabbt. April är knappt ens att räkna med eftersom alla dagar är fullbokade. Jag försöker febrilt hitta fler dagar då jag kan åka med Rasmus men det finns så himla få.

Sommarnumret av Magasin Åre har landat på hyllorna, visserligen inte det riktiga utan den reducerade och internationella versionen, men ändå. Det är ett tydligt tecken på att den sommartid snart kommer.

Det känns som att säsongen går mot slutspurt med flera veckor av festligheter i backarna; det är Ski Finals, Red Bull home run, Åre Winter Pride och Åre XC Open där typ alla längdstjärnorna ställer upp och sedan enligt rykten firar säsongen med en ordentlig fest.

På turistbyrån i Åre förhörde jag mig ordentligt om nya stigar att upptäcka så snart snön smälter. Jag är särskilt intresserad av stigar som är relativt flacka, för bergsturerna blir det fullt av ändå. Snart nog är det dags, såväl för stiglöpning här i norr – och för en rejäl sommarbucket!

Har du börjat tänka på sommaren ännu – och framförallt; vad står på din upplevelselista?

downhill i åre höst i åre regnbåge i åre helgesjön strand åre traningsgladje.se åre åreskutan runt traningsgladje.se Ikaramelliserad persika och mozarella toppen åreskutan traningsgladje.se totthummeln åre åre sommar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • I sommar gör vi premiärbesök i Åre! Ser verkligen fram emot det, en viss person har inspirerat oss

  Cindy 2015-04-03 14:11:45
  Svara
 • Sara, dina bilder….Jag älskar allt som kommer ur din kamera.
  Och nu var första gången jag faktiskt tänkte på sommar. Magin i det där gröna alltså.
  Pappa meddelade att ritningarna var klara för ladan, så jag vet vad jag ska göra i sommar – jobba med kroppen och bada bort svetten & myggen med härliga kvällsdopp!

  Katten - Bucket Life 2015-04-01 14:19:49 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Coach Milla: åh vad skoj!!

  EM: nä, inte kört själv. är för feg för att trilla…

  Carro: tack! den första är en stig runt åreskutan och den andra en stig runt totthummeln!

  Sara 2015-04-01 13:57:43
  Svara
 • Oj vilka fantastiska trails! Vart är det någonstans? (2 bilder). Tack!

  Carro 2015-04-01 08:58:30
  Svara
 • Ny när lille A landat kan jag helt plötsligt tänka längre fram än tidigare – och sommaren känns (läskigt?) nära. Vi har inga särskilda planer än, men jag är inne på det här med att lära känna mitt närområde i termer av promenader på ställen som jag aldrig varit på, trots att jag bor nära. Jag har gjort en liknande resa förr, då jag promenerade längs hela gröna tunnelbanelinjen, från Farsta till Hässelby strand – det var verkligen en upplevelse – så nära men så okänt. Sen ser jag mig själv träna löpning varvar med styrka i sommar. Saknat löpningen och har en kompis som ska sätta ihop ett program 🙂

  Fina bilder, i vanlig ordning.

  Emilia

  Emilia 2015-04-01 05:54:26 http://enemilia.se
  Svara
 • Åh downhilling i Åre – det skulle jag verkligen vilja testa! Jag cyklar en hel del DH här i Queenstown på Nya Zeeland och det skulle vara så kul att cykla backarna i Åre. Har du provat?

  Em - mitt liv på NZ 2015-04-01 03:05:58 http://emsliv.wordpress.com
  Svara
 • Ja! Bl.a så har vi boende i Åre i juli

  Coachmilla 2015-03-31 22:43:40 http://www.coachmilla.com
  Svara
 • Karin: åh! tips kommer! ska testa några i duved!! 🙂 ett tips sålänge är ristafallsrundan! inte direkt PÅ fjället men längs indalsälven. och blanktjärn såklart. lite kuperad med inte konstanta backar man ska uppför… 🙂

  Sara 2015-03-31 22:17:49
  Svara
 • Åre igen står på listan. Vill gärna ha tips på flacka stigar på fjället. Hittade inga bra förra sommaren. Letade kanske för dåligt. Dina bilder får mig att längta.

  Karin 2015-03-31 22:10:18
  Svara
 • Anna: aaaah härligt!!!

  Camilla: ja kul att vinterorten blir sommarparadis! dina sommarplaner låter roliga!

  Katrin: jag vill både ha det som är nu och det som kommer sen. lyx att det blir just så! åååh, sarek!!!

  Sara 2015-03-31 22:07:33
  Svara
 • Även om jag gillar att det är ljusare vill jag ha snön och vårvintern kvar ett tag till 🙂 Sommaren…..klättra mer, vill utomlands men vet inte vart. Borde även bli en fjällvandring el två 🙂 Sneglar på Sarek, behöver bara lura med någon dit 🙂

  Katrin 2015-03-31 21:53:16 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Härliga bilder! Inte minst den med liften, härligt att alltfler liftar ”rullar” även sommartid… 🙂 Här är sommarplanerna inte helt spikade… Men troligen väntar England, Scottland, Järvsö, Säfsen m.m… 🙂

  Camilla - AktivaDagar 2015-03-31 21:03:59 http://aktivadagar.com
  Svara
 • Sommar, sol och… ett par veckor i Mellbystrand, en sväng hem till ostkusten och en etapp av tour de france i Frankrike. Händelserikt som vanligt, det är så jag brukar fylla min semester.

  Anna Jansson 2015-03-31 20:43:00 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Mari: en färgsprakande höst i Åre är ju inte heller fel. men, piteå med omnejd låter också helt fab faktiskt!!!

  Jeanna: jag vet, man blir ju lite stressad bara av tanken. men det är ju roliga saker så so far so good! kul med halvmara, men roligast först med påskhelg på hemmaplan!

  Helen: åh vad skoj, var ska ni fjällvandra??

  Marja: ja du har ju enbart spännande saker framför dig. så pirrigt!!

  Sara 2015-03-31 20:42:49
  Svara
 • Sommarkänsla kanske jag inte riktigt har en, men jag börjar känna att det verkligen börjar gå mot ljusare tider! Min tid i vår och sommar kommer bli omtumlande i och med den lilla bebisen 🙂

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-03-31 20:38:04 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Du har faktiskt varit med och inspirerat till mina sommarplaner. Tanken är fjällvandring med en vän!

  helen 2015-03-31 20:33:44 http://helelala.blogg.se
  Svara
 • Alla dagar fullbokade!!! Just nu njuter jag av att mitt april faktiskt inte ser ut så – mest för att mars var så och det var kul då, men det funkar inte hela tiden tycker jag. Sommaren har jag inte tänkt på. Men jag ska träna för halvmara!

  jeanna 2015-03-31 20:19:19 http://minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Åre är tyvärr inte med i planerna i sommar, hur jag än har vridit och vänt på det. Jag vill ju liksom! Så Åre får nog vänta till sensommaren/hösten… Tyvärr! Men norr innebär Piteå och städer i den trakten i sommar… kan bli riktigt bra 🙂

  Mari 2015-03-31 20:07:45 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • L: skönt! jag ligger som vanligt ett steg före i tanken; då får man suga på karamellen extra länge tänker jag! 😀

  Sara 2015-03-31 19:46:34
  Svara
 • Har ikke rukket å tenke så langt helt enda. Fortsatt 1 m sny og vinter her, så klemmer ut det siste av denne sesongen først 😀

  L 2015-03-31 19:40:55
  Svara
 • Mari: låter himla härligt! är norr=åre?

  Sara 2015-03-31 19:27:48
  Svara
 • En massa tid i norr och tre bröllop står på schemat =) Njuta av semestern också.

  Mari 2015-03-31 19:09:14 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!