Inversion

Jag hade ett ärende utanför Åre by idag och det visade sig passa alldeles utmärkt för imorse lämnade jag inversionen i Åre och -20 grader och åkte till -3 och solsken i Storlien. Temperaturen steg redan när jag lämnat Duved. När jag kom tillbaka på eftermiddagen var det som att åka in i ett moln av kyla; men på toppen på Mullfjället och Åreskutan sken solen och där var det nästan 20 grader varmare. Nere i byn däremot riktigt såg man hur husen frös sig själv frostiga av kylan. Ett typiskt exempel på inversion i Åre! Dagar som dessa är det riktigt fin skidåkning uppe på toppen, men desto kyligare när man ska ner till byn och liften igen.

Storlien står på min to do för jämnan och jag passade på att förena nytta med nöje. Jag minns att jag fick tipset redan i somras att bo över en natt på STF Storliens Fjällgård eftersom det fanns så mycket fin trail att springa därifrån. Vintertid finns flera längdspår och oavsett snö eller barmark kan man ta sig till bland annat Blåhammaren (15 km) eller ge sig ut på alldeles egen hand på turskidor (eller löparskor under sommarsäsong) och vara borta i flera dagar och bo på obemannade fjällstationer.

Jag hade med mig mina klassiska längdskidor och tog en tur i längdspåret utanför Storliens Fjällgård. Ett fantastiskt fint spår precis vid trädgränsen.

Min teknik var inte lika fantastisk däremot men så var det också första klassiska längdskidåkningen den här säsongen. Bäst kändes det den sista kilometern, för då hade jag dessutom åkt bort lite av tejpen som just nu sitter under skidorna, men då hade jag ju åkt klart…

Ser ni resan från solen till inversionen?

IMG_0477 åre storlienIMG_0523 åre ånnlängdspår storlien åreIMG_0540 åre ånn hondaIMG_0664 åre saraIMG_0496 åre storlien enaforsIMG_0543 åre ånnIMG_0551 åre gevsjönIMG_0693 inversion åreIMG_0701 inversion duved åreIMG_0702 duved

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!