Bergstugan i Fröå Gruva

I och med att vintersäsongen verkligen kickat igång så börjar också min jakt på att utforska allehanda saker här i Åre kommun, i egenskap av min roll som digital turistinspiratör eller vad man ska kalla det.

Jag hade tänkt att åka upp mot Kolåsen i eftermiddags, jag är så otroligt nyfiken på att se hur det är närmre Skäckerfjällen i norr nu i vinterskrud, men det mötet blev framflyttat. Kanske var det lika bra, för jag vill gärna ta med mig skidorna och testa på längdspåren där uppe – jag tror att det kan bli magiskt.

Istället tog jag mig till Fröå Gruva och Bergstugan som värmer många frusna själar som roar sig med aktiviteter på fjället; från längdskidåkare i Björnenspåren till skoterförare och allt däremellan. Jag åt lunch i den stora stugan som är en ordentlig resa bakåt till någonstans under 1900-talet. Maten är hjärtlig och allra mest gillade jag brödet; hederligt bakpulverbröd som är mörkt och sött och som jag blev ordentligt sugen på att baka själv her hemma.

Det har snöat åt alla håll och kanter hela dagen och medan jag var inne och åt lunch hann bilen bli alldeles översnöad. Bilvägen mellan Björnen och Fröå var inte direkt plogad och snöröken och snöyran gjorde allting alldeles vitt.

Att det snöar så mycket i kombination med att temperaturen ligger runt nollan, gör det lite svårvallat till eftermiddagens längdskidåkning som jag tänkt ge mig på. Jag var inne på Rent-a-plagg med mina klassiska längdskidor och fick lite tejp undertill – och det har jag aldrig åkt på förut. Enligt experten kan det vara bra med ett tunt lager burkvalla ändå eftersom det är värsta tänkbara vallaföre. …eller så tar jag bara mina skejtskidor. Jag har ju lyxen att välja!

bergstugan fröå gruva åre IMG_9704 bergstugan fröå gruva åre sara honda IMG_9718 bergstugan fröå gruva åre sara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Du är verkligen en inspiratör åt Åre, är så sugen på att åka upp! Ska bara försöka få min sambo att träna upp sitt korsbandsopererade knä så han också kan hänga på 😉

    Jess 2014-12-29 18:59:12 http://jessansworld.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!