Dry needling hos naprapaten

Det har snöat lovikavantar nu på kvällskvisten, så jag var tvungen att ta mig ut på isen en sväng. En rätt bra aktivitet efter en morgon med dry needling på Årenaprapaterna. Dry needling är en behandling jag aldrig har fått förut – har du? Vad är dina erfarenheter av dry needling?

Jag tyckte inte att dry needling gjorde jätteont, det var mest obehagligt när en muskel eller t.ex. huvudet ryckte till när nålen vreds. Ibland kunde det kännas som stötar i kroppen. Men det är förmodligen precis som med stötvågsbehandling, det kan göra olika ont beroende på var på kroppen man får dry needling och en massa andra saker.

Ljuset från VM8:an lyste upp hela Åresjön på min promenad – isen och snön låg framför mig som en vit och mjuk matta. Vinter när den är som allra bäst!

IMG_9019 sara marmot
 Bild från i helgen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Jag har dryneedladts mycket under våren pga djupa låsningar i axel o skuldra. Trots grymma naprapater hittar de inte alltid rätt (för hårt spända muskler i vissa fall.. ) men AJ när de gör det. I nedre delen av skuldran finns en punkt som strålar ut i biceps, skumt att det gör ont där när nålen sitter på annat ställe. Dock effektivt o skönt efteråt!

    Malin 2014-12-17 08:13:45 http://www.malinstang.se
    Svara
  • Så härligt! Här bara vräker regnet ner, men snart kommer jag med till Åre! 😀

    Emmi - explorista.se 2014-12-16 11:21:38 http://explorista.se
    Svara
  • Charli: låter lovande!!

    Kari: haha, jag har också ett gäng… ajaj, var gjorde du stötvåg? jag tyckte det var ok på hälsenan – men gjorde sjukt ont på själva hälbenet (skelettdelen alltså) – mindre ont på mjukdelarna!

    Rund: ja typ, eller tänk dig typ akupunktur med lite el i nålarna, och så någon som nyper dig samtidigt. typ så. är inte något proffs på när man behandlar med dry needling så ska nog inte svara på den andra frågan…

    Sara 2014-12-15 21:51:03
    Svara
  • Åh så härligt med snö! Här i Göteborg är det såklart bara regnigt och jäkligt… Hoppas på en vit jul då jag åker upp till Luleå i alla fall. Hoppas hoppas hoppas!

    Ida 2014-12-15 21:50:36 http://traningsblogga.wordpress.com/
    Svara
  • Aldig hört faktiskt. Jag får en känsla av att det rycker i kroppen ungefär som när man är på väg att somna in och vaknar igen… Hehe! 🙂

    Vad är det bra för? Är det samma behandlingsmetod/för samma symptom som ex.vis ”vanlig” akupunktur?

    Rund är också en form! 2014-12-15 21:48:29 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara
  • Jag brukar få dry needling (av en av mina många naprapater och sjukgymnaster) i en stel höft och brukar få grym träningsvärk efteråt. På ett bra sätt. Stötvågsbehandling, däremot, gjorde fruktansvärt ont på mig och hjälpte inte ett dugg mot min hälsporre. Ingen får komma i närheten av mig med en sådan maskin igen!

    Kari 2014-12-15 21:47:08 http://forskojsskull.se/
    Svara
  • Behandlas med denna teknik för att få ordning på ett strulande knä. Efter första behandlingen hade jag rejält ont i musklerna, men efter ett dygn hade smärtan i knäet minskat markant. Jag är positivt överraska!

    Charli 2014-12-15 20:50:03
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!