Cyclocross – premiären!

Min BMC Cyclocross kom för ett tag sedan. Schenker dök upp utanför huset en dag med en jättekartong. Cykeln fick stå i hallen ett tag innan jag lassade in cykeln i bilen och körde till Åre bikes för montering (och för att dra om bromsarna eftersom jag köpte crossen från England) och annan fix, typ att få på dubbdäck.

Jag har funderat på en cyclocross ungefär hur länge som helst och efter premiärturen idag är jag så himla nöjd med att jag köpte en cykel som funkar för lättare stig, grusväg och gravel och framförallt vinterkörning.

Någon gång mitt på dagen drog jag på mig vinterkläderna (Craft bike storm tights framförallt), mössa, vantar och – inte att förglömma – mina vintercykelskor som jag beställde från Wiggle (cykeln köpte jag från Evans).

Åsa följde med och fotade premiärturen. Jag testade dubben rejält och cyklade på isen på Åresjön. Nu ser jag fram emot en längre sväng inom kort – men jag är redan biten.

Min spontana känsla på cykeln är att en cyclocross passar mig så mycket bättre än en mountainbike som jag aldrig riktigt kom överens med, jag tycker att positionen på den här typen av cykel är tightare.

cyclocross

cyclocross

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Marja: ja jag är så glad!

    Karin tri: jag med! 😀

    Kari: för mig upplevde jag stor skillnad mellan lvg och mtb. fullkomligt älskar lvg! men, det är ju så himla olika såklart!

    Anna: tack!

    Sara 2014-12-14 18:24:56
    Svara
  • Vackert!

    Anna Jansson 2014-12-14 15:09:15 http://www.annamjansson.se
    Svara
  • Jag har också en ganska problematisk relation till cykling. Jag älskar tanken på mountain bike men är lite för rädd av mig för att det skall fungera – är det mer avancerad cykling än motionsspår (som man ju inte ens får cykla i…) så vågar jag inte trycka på alls. Vid landsvägscykling är jag livrädd för trafiken och farten och tycker mer om det på ett teoretiskt plan än i verkligheten. Är också lite sugen på en cyklo-cross men vill inte köpa på mig en massa cyklar som bara blir stående sen. Sådana har jag ju liksom redan…

    Kari 2014-12-14 13:20:54 http://forskojsskull.se/
    Svara
  • Härligt det ser ut! Ser fram emot när vi ska köra ihop! Kram

    Karin Tri - triathlon 2014-12-14 12:48:33 http://karintri.com
    Svara
  • Jag kommer ihåg att du tidigare skrivit om denna cykel och du längtat efter den! Kul att äntligen köra den 🙂

    Marja - Baka Sockerfritt 2014-12-13 20:10:24 http://bakasockerfritt.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!