Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Curacao beaches

Curacao är en del av ABC-öarna i Karibien. A står för Aruba och B för Bon Aire. Aruba är nog den mest välkända av dem tre för oss svenskar, men det känns verkligen som att Curacao är en riktig hemmaö för många holländare.

Det finns mellan 20-30 stränder här på Curacao och de flesta ligger i små vikar tillgängliga via olika mindre bra vägar. Man tror att man är på väg mot ingenstans när man skumpar runt på en gropig asfaltsväg men så öppnar sig ett vattenhål framför en och en alldeles turkos liten vik.

Ibland betalar man entréavgift till stranden, men då finns också allehanda faciliteter såsom dusch och toalett – och förmodligen en strandrestaurang.

Idag åkte vi runt på tre stränder. Vi började med den längst bort från oss: Knip beach. Det är nästan som en öde strand som man når via en trappa. Från parkeringen har man en fantastisk utsikt över de uppställda picknickborden med skuggig svalka.

Min favoritstrand heter Cas Abou beach och har förutom det klassiska knallturkosa vattnet också en riktigt fin sandstrand. Den här stranden blev utsedd till en av de bästa i världen för några år sedan. När jag låg som bäst och flöt i vattnet tornade något svart upp sig vid sidan om mig men det var bara två dykare som varit och, oh well, dykt. Jag hade det fantastiskt skönt i en solstol och blickade ut mot horisonten i en timme och kunde inte haft det bättre.

Den tredje stranden vi besökte heter Portomari beach och var ett riktigt dyktillhåll. Det var lite för mycket solstolar här för min smak men vi åt en riktigt god lunch med det stora blå som kuliss. En gul mangosmoothie som verkligen smakar mango gör sig snyggt mot turkos bakgrund!

best beach in curacao Groot Knip beach Utsikt över Knip beach  best beach in curacao Groot Knip beach best beach in curacao Cas Abou beach Cas Abou beach  best beach in curacao Cas Abou beach best beach in curacao Cas Abou beach best beach in curacao Cas Abou beach best beach in curacao Portomari beach Portomari beach  Marmot

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • I.give.up. Så himla underbart det ser ut!

  Nellie 2014-12-03 10:25:12 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Helt underbara bilder! Jag var på Curaçao i några veckor för några år sedan och det var just i december. Dök då för första gången. Känns som man måste göra det där!

  Fortsätt njut av solen, stränderna och havet!

  Karin FitnessochHälsa 2014-12-02 22:35:38 http://www.fitnessochhalsa.se
  Svara
 • Vilka bilder Sara! Rycken även i min restarm nu 😀

  Emma 2014-12-02 16:59:01 http://ptbyemma.se
  Svara
 • Ser härligt ut fast personligen gillar jag långa stränder mer.

  pilla 2014-12-02 14:05:14 http://pernillabreodlt.com
  Svara
 • Ser helt underbart ut! Nu rycker det ordentligt i min res-tarm! 🙂

  Anna . P 2014-12-02 13:06:19
  Svara
 • Helt galet vackert!

  Anna (orka mera) 2014-12-02 12:51:31 http://piggelina.se
  Svara
 • Älskar att det inte ser så packat ut!!

  Annika 2014-12-02 12:41:03
  Svara
 • Men hjälp vad underbart! Speciellt som det är alldeles grått och kallt här hemma.

  Charlotta Sofia springer och trimmar 2014-12-02 11:28:44 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!