KLM Curacao Marathon

Så är den första upplagan av KLM Curacao Marathon genomförd och det var roligt att vara en del av det löparloppet här i Karibien. Jag vet inte om det blir så mycket till race report eftersom jag bara sprang 5 km – men mer finns såklart att läsa hos Snabba Fötter.

När jag var ute för att kolla läget efter att han sprungit halvmaradistansen, typ runt 05.30 imorse, trodde jag inte att det skulle gå så bra för honom. Han låg förvisso femma eller sexa, men han såg lite trött ut tänkte jag – och det kom några löpare inte långt efter honom.

Mitt eget lopp på 5 km skulle starta kl 07.30 och jag misstänkte att jag skulle hinna starta innan han gick i mål, men så kom en pil farande på målrakan – och det visade sig vara Grabben. Några regndroppar i den tidiga morgonluften gjorde att han fick fart under fötterna och gick i mål som trea – dessutom med kraftig negativ split.

Även jag hade fart under fötterna. I alla fall första halvan av loppet. Sedan blev jag jättetrött men kan faktiskt inte vara ett dugg missnöjd trots min uppenbara orutin vad gäller farten. Vi hade den gassande morgonsolen i ögonen på tillbakavägen och den extremt regnhala asfalten gjorde detta lopp lite jobbigt trots att det var väldigt flackt.

Efter målgång blev det ett hejdundrande beach party vid stranden nere vid Lions Dive Beach Hotel som också är partnerhotell till KLM Curacao Marathon. Ute på en plattform i vattnet stod en DJ och det bjöds på mat och öl. Jag drack mango daiquiri och satt på en stol en bit ute i vattnet och doppade tårna i det turkosa vattnet.

Lite senare promenerade vi till Hemingway och åt lunch och konstaterade att vi har det sjukt jäkla bra. Det här med att kombinera resa och att springa lopp är en kanonkombo och just lopp som arrangeras av holländare är något jag gillar. Ett av mina bästa lopp någonsing var i Amsterdam – och jag lägger Curacao till listan.

KLM Curacao Marathon Grabben efter ca 20 km – klockan är runt 05.30. KLM Curacao Marathon Marathonvinnaren KLM Curacao Marathon Starten ska gå för 5km – mitt race! KLM Curacao Marathon Ser ni mig? KLM Curacao Marathon Ser ni mig nu då? KLM Curacao Marathon Skön after run nere på stranden – ett riktigt beach party för löpare! KLM Curacao Marathon KLM Curacao Marathon Uppenbart glad! KLM Curacao MarathonKLM Curacao MarathonKLM Curacao MarathonKLM Curacao MarathonKLM Curacao Marathon Detta är också ett drinkglas… KLM Curacao Marathon KLM Curacao Marathon KLM Curacao Marathon KLM Curacao Marathon Curacao Hemingway Riktigt härligt strandställe – Hemingway’s! Curacao Hemingway Strandraggare? KLM Curacao Marathon KLM Curacao Marathon KLM Curacao Marathon

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Åh vilka härliga bilder! Grattis till er båda! Underbar kombo. Jag får tassa försiktigt på snö och is på kvällens löprunda.

  Camilla 2014-12-02 07:00:12 http://camillatranar.com
  Svara
 • Åh vilka härliga bilder och vilka minnen det väcker! Hängde på Hemingway i februari då jag och mannen var på bröllopsresa 🙂

  Anna 2014-12-01 20:19:27
  Svara
 • Har alltid sagt att lopp och resor är bästa kombon! Men då har jag ju inte provat DEN typen av resa. Med palmer och turkost vatten. Det verkar liksom slå allt. Måste definitivt testas!

  Anna (orka mera) 2014-12-01 10:52:49 http://piggelina.se
  Svara
 • Inte förvånad att du sparade palmen.. är det inte vattenflaskor från playitas så är det något annat!

  Annika 2014-12-01 08:45:17
  Svara
 • Nellie: haha sorry, det kommer några fler palmer innan jag åker hem. är förmodligen usel på gråbilder dock… sorry!! 😉

  Sara 2014-11-30 23:41:53
  Svara
 • Jag orkar inte fler palmbilder nu! Är det inte härliga snö- och skidbilder så är det underbara sol- och strandbilder. Vad är det för fel på gråa och trista bilder? Jag, bitter, nej då!

  Nellie 2014-11-30 23:29:11 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Henriettae: jajamen. hoppas på snö när jag kommer hem!

  Sara 2014-11-30 22:58:15
  Svara
 • Låter som en perfekt grej att göra i detta tråkväder (jag vill ha snö!). Grattis till bra lopp, båda två! 🙂

  Henriettae 2014-11-30 22:34:05
  Svara
 • Annika: haha du menar att jag tycker att det egentligen är lite över min värdighet? inte bara satt jag med drinken – jag tog med glaset hem! nu blir det daiquiris i palmglas i sommar!! kul att du blev pepp. kram!!

  Em: ja, riktigt kul kombo med löpning och resa!

  Sara 2014-11-30 22:10:46
  Svara
 • Vilka fantastiska bilder! Ser ut att ha varit en riktigt härlig träningsresa!

  Em - mitt liv på NZ 2014-11-30 21:43:14 http://emsliv.wordpress.com
  Svara
 • Blir mkt glad av detta inlägg! Stort grattis till målgång. Blev så inspirerad av er prestation att jag sprang längre än på flera månader idag! Ps – älskar när DU sitter med turistdrinken nr 1!!

  Annika 2014-11-30 21:41:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!