Löpteknik

Jag gillar teknik. Inte teknik som i datorer och sådant, utan annan teknik. Teknik i benböj, teknik i skidbacken och teknik i löpningen. Jag vill alltid lära mig mer – och jag inser mer och mer hur mycket det går igen också i  jobbet. Jag är nöjd med nöjer mig aldrig. Grejen med ett riktigt bra åk är att känna hur skidorna går under fötterna och bli oändligt lycklig när jag fått till den perfekta svängen – och sjukt sugen på att nöta om och om igen när jag känner att det perfekta är nära. Det som är särskilt kul med just skidåkning, oavsett vilken form, är att man alltid kan bli bättre.

Lite så är det med löpningen också. I min teknik utgår jag väldigt mycket från känsla: mina fötter är allt. Det är faktiskt en likhet med skidåkning.

Jag har lite svårare med armarna i löpningen, jag har långt ifrån den optimala armföringen. När jag springer med löpcoach (min sambo) så är det ofta armteknik vi nöter mest, särskilt i uppförsbackar.

Copperhills sida har jag gett tre enkla tips som gör dig snabbare före luciatågen hunnit tystna. I alla fall om du ser till att ta med tipsen på dina löprundor framöver! Passa på att anmäla dig till deras nyhetsbrev så får du kul och bra tips direkt i mailen.

blanktjärnsrundan blanktjärnarna traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Hej, vill bara tacka för bra tips! De ledde till att jag kapade 10 sek per km på rundan nyss.

    Så stort tack & trevlig helg! / Kristina

    Kristina 2014-11-21 12:35:27
    Svara
  • Mari: roligt att du gillar!!

    Anna: ja eller hur!

    Tina: 🙂 kul!!

    Sara 2014-11-18 14:01:29
    Svara
  • Ska genast gå in och läsa dina löptips. De kommer perfekt – för jag har precis fått upp ögonen för löpteknik och gnager just nu av boken ”det perfekta löpsteget” av Thomas Reckmann

    Tina 2014-11-18 11:43:22
    Svara
  • Vad bra du beskrev det – ”jag är nöjd, men nöjer mig aldrig”. Så känner jag också, lika stor ”teknik- & utvecklingsnerd” som jag är, men skulle världen stanna idag är jag glad ändå 🙂

    Anna - Trend o träning 2014-11-17 22:10:17 http://trendotraning.se
    Svara
  • Kul läsning =) bra…

    Mari 2014-11-17 21:55:55 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara
  • Vicky: haha så himla härligt att höra!!! tack!!!

    Träningsglädje 2014-11-17 15:25:27 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Det här har inget med ditt inlägg att göra men jag känner att jag bara måste säga att jag älskar din vinjett till din Podd. Blir så glad när jag hör den.

    Kram!

    vicky 2014-11-17 14:30:01
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!