Löpning i skidspår

Efter frukosten bytte vi om och tog sikte på varsitt långpass; Karin skulle springa 100 minuter enligt plan från sin coach och jag gjorde snabbt en egen plan och bestämde mig för 10 km i motionsspåret – som är längdspår på vintern.

Efteråt skrattade vi över att vi gillar helt olika saker: hon vill ha platt och rakt och älskar grusvägen runt sjön i Högbo. Jag tycker just att platt och rakt är supertråkigt och älskar när det är småknixigt och många svängar.

Knixigt och svängigt är det just på milspåret och det är förmodligen hur fint som helst att åka här på vintern. De längsdspår i Högbo som jag åkt i är konstsnöspåren – och såhär vackert är det förresten när det är kallt och krispigt.

Idag var det milt och grått och lite regnigt. I en brant backe sprang jag på ett gäng småttingar som inte kan ha varit gamla, men de var redan i full färd att köra backintervaller med stavar – och tassade hopkrupna ner för backen igen, precis som man gör vintertid. På rullskidbanan var det också full aktivitet. Det är dessa tjejer och killar vi kommer att heja på från TV-soffan när de kör världscup om drygt 10 år eller så.

Var gillar du helst att springa?

höst högbo höst högbo IMG_5973 höst högbo höst högbo Bilder från Högbo i fredags

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Jag föredrar helt klart kuperat och knixigt, helst i skogen, framför platta långrakor.

  Nellie 2014-10-06 10:10:16 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Högbo är fantastiskt. Man kan välja att köra löpning i dom tuffa spåren med backar, 5km, 7,5km, 10km. Eller det bästa skidspåret i Högbo och bra för löpning också, är när man tar 15km spåret. Där kan man sen välja (fast det står ej på skyltarna) att köra 10km, eller 11,5km också. Då slipper man dom värsta backarna som är på slutet på 15km spåret (0ch som även är en del på 10km spåret). Dom backarna är ju ganska tuffa på skidor. Högbo har alltid grymma spår på vintern och underbar miljö.

  Monica 2014-10-06 09:46:44
  Svara
 • Jag tycker också som du, att springa i skogen och framför allt denna årstiden! Alla färger, alla löv och frisk luft!! Kram Cia

  Cecilia Mattsson 2014-10-06 05:10:48 http://www.vitapioner.devote.se
  Svara
 • Helt fantastiska bilder!
  Jag älskar att springa där det ser ut just så. Lite som i Dalarna på lantliga vägar. Fast förresten gillar jag att springa i Stockholm också, så mycket att se på. Eller längs havet. Eh?! Alla ställen? Hm.
  Oavsett så föredrar jag platt för lite längre, lugna pass. Det blir mest meditativt så och så älskar jag löpningen mest.

  Lisa & livet från den ljusa sidan 2014-10-05 22:43:57 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Längst havet. Gärna en tidig morgon då allt är stilla och måsarna precis vaknat.

  Mari 2014-10-05 21:56:07 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Vackra bilder! Jag älskar att springa på fjället men också efter gamla banvallen här i Sälen. Rakt och en och annan seg backe och mjukt och skönt underlag. Blev också förälskad i banan på Lidingö!

  Camilla 2014-10-05 20:24:56 http://camillatranar.com
  Svara
 • Fantastiska höstbilder hörru! Jag skulle så gärna vilja säga att jag älskar att springa på en kuperad skogsstig eller uppe på fjället, och faktiskt uppskattar jag det mer och mer i takt med att jag gör det oftare – men jag måste ändå säga att jag nog är mer som Karin. Det är för himla härligt med platta, slingrande grusvägar. Tur att man är olika ändå. Det skulle blir så trist annars 🙂

  Sara Borg 2014-10-05 20:16:32 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Skulle varit där för några veckor sedan men asfaltsvurpan satte stopp för det. (Och all löpning för en låååång tid framöver) Undra om jag någonsin kommer dit… ?
  Enjoy!

  Ingmarie 2014-10-05 20:04:17 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • I skogen! I storväxt granskog, mossbeklädd med en liten smal slingrande svart stig… Som god tvåa kommer tallskog med den lite bredare stigen, full med trädrötter. Gärna småkuperat. En annan favorit är ute i skogen på natten när det sakta singlar ner lite snö från himlen.

  nipe 2014-10-05 19:49:31 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara
 • Vackra bilder! Älskar hösten, krispig luft, härliga färger och så rogivande på ngt sätt 🙂

  Lína 2014-10-05 19:25:49 http://linasgodablogg.blogspot.se
  Svara
 • Jag har aldrig sprungit så bra som ute på Lidingö, samma spår där Lidingöloppet går :).

  Dietandthecity/Alex 2014-10-05 19:04:59 http://dietandthecity.styledevie.se/
  Svara
 • Tycker som du också bäst om att springa i varierande terräng, skogen eller allra helst i fjällen. Dock lite svårt att få till om man bor i platta karlstad. 😉 Underbara bilder, som vanligt, blir såå sugen på att åka upp till vårat ställe i funäsdalen. Visst det har varit jättefint väder här i värmland också men det är något särskilt med de där klara höstdagarna i fjällen. 🙂

  Fanny 2014-10-05 17:18:08
  Svara
 • Jag tycker som du bäst om att springa i skogen, gärna kuperad terräng med upp- & nerför. Och att springa på hösten. Du visar upp så fantastiska bilder & nästa helg ska jag också få springa i fjällen i Sälen vid ett event. Jag längtar verkligen.

  Anna - Trend o träning 2014-10-05 17:09:06 http://trendotraning.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!