Pizza

Jag har varit sugen på att göra pizza med kantareller i evigheter nu, men har haft lite otur på svampfronten. Att jag skulle plocka dem själv gav jag upp på första försöket. Jag är ingen svampmänniska, så är det bara. Jag hade typ knappt ens ätit kantareller för några år sedan. Jag är inte född in i en familj som gör svampstuvning och lägger på macka.

Jag är dålig på att plocka bär i allmänhet och jag har faktiskt ingen lust att ändra mig även om det ser kul ut på bild i mitt instaflöde. Men jag vet att roligheten finns just på bild. Jag tycker att det är mest kul att köpa i butik (eller att få goda grejer från mormor – tack så mycket!). När jag blir vuxen kanske jag också uppskattar att plocka grejer i skogen. Just nu är det mest kul att springa där.

Hur som helst, kantarellerna har varit slut i min matbutik men idag fanns de där så jag köpte hem en stor påse som jag smörstekte och la på en glutenfri (low carb) pizzabotten.

Receptet hämtade jag från kokboken ”Jills mat efter säsong” – såhär gör du (det räcker till 2 personer):

> Vispa 3 ägg och 1 dl grädde.

> Blanda i 2 dl mandelmjöl, 2 msk fiberhusk och 1 tsk bakpulver så att det blir en smet.

> Bred ut på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 10 minuter i 175 grader.

> Smörstek kantarellerna och riv västerbottensost. Skiva eventuellt en tomat.

> Lägg på allt på den förgräddade pizzabotten och grädda i ytterligare 5-10 minuter.

glutenfri pizza low carb glutenfri pizza low carb glutenfri pizza low carb glutenfri pizza low carb glutenfri pizza low carb

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Kantereller.. Åh!

  Dessi 2014-09-27 10:49:43 http://www.dessi.se
  Svara
 • Håhå, vad det vattnas i munnen! Plockar inte heller svamp, mest för att jag säkert hade plockat någon vrålgiftig…..

  Anna (orka mera) 2014-09-26 13:04:13 http://piggelina.se
  Svara
 • Men, att en liksom inte tänkt på det? Kantareller på pizza låter ju fantastiskt!!

  Charlotta Sofia springer och trimmar 2014-09-26 11:03:02 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
 • jag har aldrig ätit pizza med kantareller Det lät ju fantastiskt gott! och bilderna får det att vattnas i munnen ännu mer…

  Marja - Baka Sockerfritt 2014-09-26 10:36:01 http://bakasockerfritt.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!