Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Friendly food

Bloggaren från ”hur bra som helst” – Hanna Göransson – har släppt en kokbok som heter Friendly food (mat utan gluten, socker och mjölk). En kokbok som är en riktig klokbok med massor av bra recept.

Jag gillar mycket med Hanna trots att jag aldrig träffat henne. Hon håller väldigt hög integritet på sin blogg – och verkar störtcool. Till exempel så beundrar jag henne för den lilla detaljen att hon inte sa ett ord om hennes kokbok förrän den var klar och redo att köpas. Så väldigt obloggskt och därför så uppfriskande annorlunda. Här kan du se Hanna på TV4 Nyhetsmorgon!

Det recept från Friendly food som jag blev allra mest sugen på är pizza. Men nu ska jag spendera resten av kvällan med att sitta och lusläsa boken och vika massor med hundöron! Det exemplar jag har är ett recensionsex men här finns mer info om Friendly food.

En till imponerande grej med den här kokboken, precis som med kokboken ”Jills mat”, är att Hanna står bakom såväl recept som fotografi som formgivning. Extra creddigt tycker jag!

Ni har väl koll på min podcast Träningsglädje TALKS förresten? Tidigare ikväll släpptes ett nytt avsnitt: jag diskuterar det här inlägget med terapeuten Maria Idänge som sa riktigt bra saker. Readly är podsponsor – här kan du också läsa en massa tidningar gratis!

hanna göransson friendly food hur bra som helst blogg hanna göransson friendly food hur bra som helst blogg hanna göransson friendly food hur bra som helst blogg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Beställde boken idag från plusbok (http://www.plusbok.se/friendly-food-hanna-goeransson-9789171263124/) kan inte vänta!

  Jani 2015-03-31 13:57:34
  Svara
 • […] vilket är en klar fördel när såväl ambition som inspiration tryter. Receptet kommer från Hanna Göranssons kokobok “Friendly food” som verkligen är en […]

  Glutenfria wraps - recept 2015-02-25 07:21:41 http://www.traningsgladje.se/2015/02/wrap-glutenfri/
  Svara
 • […] veckan fick jag ett riktigt bra tips från Träningsglädje. Ett tips som passar mig väldigt bra just nu eftersom jag under september kör paleo. Du kan läsa […]

  Friendly Food | ulrikafunkqvist.se 2014-09-22 09:19:11 http://www.ulrikafunkqvist.se/friendly-food/
  Svara
 • […] lagom med mig Hanna Göransson! Vilka jäkla goda pannkakor på sidan 33 i Friendly food: tunna pannkakor med världens godaste och enklaste nougatkräm. Det fick bli fredagsfrukost och […]

  Recept från Friendly food - pannkakor utan gluten 2014-09-19 13:40:15 http://www.traningsgladje.se/2014/09/pannkakor-utan-gluten/
  Svara
 • […] Friendly food […]

  Recept från Friendly food - nötsmör 2014-09-11 08:38:57 http://www.traningsgladje.se/2014/09/notsmor/
  Svara
 • Åh, Hannas recept är underbara! Jag måste köpa boken 🙂

  Emma 2014-09-10 18:06:21 http://Ptbyemma.se
  Svara
 • Jag fick hem den härliga boken igår, en riktig liten pärla. Jag tycker också att det är så himla kul att hon inte nämnt något i bloggen förrän nu. Många bloggare slutar dela med sig av recept eller pratar endast om sin kommande bok så det var extra härligt med denna ödmjukheten.
  Bovetepannkakorna har jag gjort flera gånger, ska nu prova mig på wrapsen till falafel.
  Dina poddar är alltid en liten energikick!

  Zara 2014-09-09 10:37:45
  Svara
 • Ursula: yes, on her instagram account (i think it’s @hanna_hurbrasomhelst) she says there might be a chance it will be in english soon. you should follow her on insta – it’s in english! 🙂

  Katta: ja, mkt bra boktips. ska göra hennes pizza ikväll! och intressant angående din kommentar, fram för fler misstag säger jag också – om man hämtar hem lärdomarna! 🙂

  Sara 2014-09-09 09:44:37
  Svara
 • Podden var som sagt väldigt bra – både du och Maria är så kloka och ödmjuka – nyfikenheten på allt skiner igenom 🙂
  En sak som jag reflekterade över, och säkerligen kommer skriva mer om själv, är det här med misslyckanden och hur en ser på dem. Jag tror att det beror på i hur hög grad ens prestationer bekräftats och kanske framförallt, hur mycket eller lite de vävts samman med vem du är.
  Om du tror att du är din prestation – ja då blir ett misslyckande lika med att du som person är misslyckad. Och det är så mycket tyngre att hantera än när en kan hålla isär de där två. Jag har gjort en väldigt lång resa på det här temat och börjar äntligen landa i att jag kan göra misstag utan att bli en sämre person för det. Precis som ni pratar om i podden så känner jag att jag egentligen blivit bättre för varje misstag, precis som att varje sorg gjort mig mer inkännande och glad för icke-sorgerna så att säga .
  De borde alltså omfamnas och lyftas fram istället!

  Så – nu ska jag sätta mig och göra några misstag i Photoshop 😉

  Katten - Bucket Life 2014-09-09 09:39:25 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Vilken perfekt tajming – jag ska käka ”sockerfritt” ett tag har jag tänkt och vill lära mig mer/få inspiration på hur sjutton en undviker det där sockret. Klickar hem på momangen – tack för tipset!

  Katta - Bucketlife 2014-09-08 23:26:50 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • I know what you mean, I love owning good cookbooks. One of my favourites is ”Whitewater Cookbook”, which is a recipe book by a woman in Nelson BC. I swear the pages are sticky from me cooking from it so often. This book looks great and it’s so impressive that she did all the pictures herself. Any chance it’ll come out in English? I might need to learn Swedish otherwise 🙂

  Ursula 2014-09-08 21:30:37 http://northernambitions.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!