Nutty chocolate smoothie

Morsning korsning på er. Tisdagsmorgnar är som gjorda för chokladsmoothie tänkte jag när jag slog upp mina gröna!

I kylskåpet har jag en flaska cashewmjölk och i skafferiet stod en burk hasselnötssmör med choklad (nästan som nutella). Båda har jag gjort själv – och det fick bli grunden till min smoothie.

På min insta (@sararonne) fick jag tipset om att man inte behövde sila cashewnötsmjölken: det är bara att blötlägga cashewnötter en natt, skölja rent och sedan hälla på vätska (jag använder kokosvatten) och smaksättning (vaniljpulver) och mixa till mjölk. Så. himla. enkelt!

Nötsmöret är lika enkelt det: torrosta hasselnötter i panna och mixa sedan tillsammans med kakao (välj raw om du vill få en extra hälsoboost), kokosolja och några nypor kokossocker. Detta nötsmör vore sjukt gott att göra dessa godsaker med för övrigt.

I smoothien mixade jag banan, avokado, en skopa proteinpulver med chokladsmak och cashewmjölken. Toppa med kokosflakes och drick med färgglatt sugrör ur burk!

chokladsmoothie chokladsmoothie

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • So creative and wonderful looking! I’m so glad to have found your blog through Free People!

    Xx. Tiffany | Www.SunshineDaydreamPhotography.Com

    Tiffany Ingram (@SunDreamPhoto) 2014-09-02 20:18:01 http://www.sunshinedaydreamphotography.com
    Svara
  • Mmmm, dina bilder är så snygga Sara! Ögongodis!

    Fanny Roethlisberger 2014-09-02 17:08:51 http://www.roethlisberger.se
    Svara
  • Anneliten: haha

    Ursula: cashew is the easiest because you don’t have to drain it. I didn’t know that until just now – but I was recommend to try it on instagram. I love social media!! 🙂 Nutella was very easy to make too (and easy to eat… oops!)

    Sara 2014-09-02 16:39:03
    Svara
  • I’m so inspired by your homemade cashew milk. I have always thought it seemed so daunting but that sounds easy! And homemade nutella?? amazing

    Ursula 2014-09-02 16:22:54 http://northernambitions.com
    Svara
  • Ja, ja – jag får väl ta fram en burk då 🙂

    anneliten 2014-09-02 15:53:06 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • Helen: tack vad glad jag blir – jag hoppas jag är lika härlig som du tror, haha! Bloggträning i Halmstad var det länge sedan jag körde, var ju med och anordnade en löparhelg i april 2013 men det var ett tag sedan. ska fundera ut något bra, även om det kanske dröjer lite! jag använder en vanlig stavmixer: köpte en från electrolux för ett år sedan. då kom de i 3 prismodeller: billig, mittemellan och svindyr. jag valde mittimellan. den är gjord i stål till rätt stor del. fick också med som en stor burk man kan riva morötter i med hjälp av maskinen och så. praktiskt! önskar att det fanns visp med också men det gjorde det tyvärr inte.

    Sara 2014-09-02 10:52:06
    Svara
  • Helena Z: bannern är på väg bort helt och har plockats bort från de bloggar du nämner och är på väg bort från de andra som du också nämner. Vi gör paus i Bloggar om träning ett tag och fokuserar på lite annat en stund!

    Sara 2014-09-02 10:49:53
    Svara
  • Hej Sara! Du verkar vara en sådan härlig person. Om jag fick önska något av dig så vore det en bloggträning i Halmstad 🙂 men i väntan på det så undrar jag vad för slags mixer du har för att göra dina nötsmör? Ha en underbar dag!

    Helen 2014-09-02 10:49:51
    Svara
  • Hej!
    En fråga helt orelaterad till inlägget, men jag hoppas det går bra ändå?
    Vad har hänt med bannern i nederkanten hos Bloggar om träning-bloggarna? (där man ser de senaste inläggen). De enda av de jag läser regelbundet som har den för tillfället är MarathonMia och Sofy. Den har försvunnit från Orka mera-Anna, Health by Helena, Åsas träning och Trend och träning och dig själv. Å andra sidan är de enda nya inlägg som kommer upp där dina och Jessicas. Märkligt…

    Helena Z 2014-09-02 10:47:26
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!