The perfect smoothie

Efter många år som hooked på smoothies vet jag vad jag tycker om. För såhär är det: vi tycker olika. Jag är inget jättefan av superfruktiga smoothies. Och jag gillar absolut inte smoothies gjorda på yoghurt med typ en banan och hallon i. Jag vill ha dem nötiga och lite dova i smaken. Tänk health nut på Blueberry Lifestyle.

Det första tipset om man är ny i smoothieträsket, det är att komma ihåg att man kan ha annat än mjölk/yoghurt som bas. Använd nötmjölk till exempel, eller havremjölk. Eller kokosmjölk. Ibland kanske juice. Eller kokosvatten (funkar mindre bra ibland har jag märkt). Vanligt vatten funkar också.

Banan är poppis. Om du tar ut den direkt från frysen så blir smoothien krämigare. Den enda gången jag äter banan är i smoothieformat.

Annan frukt jag gillar är hallon och mango. Ibland kiwi – om jag gör en juicebaserad smoothie. Ungefär där går min fruktgräns. Eftersom min smoothie oftast blir frukost vill jag ha den matigare och brukar ha i nötsmör istället. Ibland raw kakao – vem vill inte börja dagen med chokladshake?

Chiafrön är en bra grej som mättar fint (och som stabiliserar blodsockret). Bra tips att ha i med andra ord!

Proteinpulver kan vara kul lite beroende på vad man tycker. Jag använder just nu hampraprotein från Goforlife, men har vid tidigare tillfällen använt Holistic med vaniljsmak. Ett kokt ägg funkar fint att lägga i smoothien för extra protein.

Ibland sötar jag min smoothie. Jag brukar veta när det behövs och när jag kan låta bli. Jag använder mig av agave, lucuma – ibland, men sällan, använder jag mig av lönnsirap.

Sist men inte minst så är jag en sådan som gillar superbär och superpulver av alla de slag. Jag använder sällan gröna pulver men i övrigt är det bara fantasin som sätter gränserna. Ena dagen är det strandnyponpulver, andra dagen lingonpulver. Det kan bli lite vad som. Jag har samlat på mig olika slags superfoodpulver under lång tid och tycker att det är kul – men det är absolut inget måste.

Jag står mig fint på en smoothie ända fram till lunch. Jag brukar näringsberäkna dem ibland och kalorimässigt brukar de bli som en relativt stadig frukost. För min del mättar smoothies bättre än gröt gjord på havregryn och vatten till exempel.

the perfect smoothie

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Marja: härligt!

  Anna: mums! vad har du i avokadoshaken?

  Karin: yes, kokt ägg – det mixas ju upp

  Sara 2014-09-01 21:53:57
  Svara
 • Har du verkligen ett kokt ägg i smoothien? Jag brukar ha i ett rått ibland för att få till mer protein. Men kokt har jag inte hört förut…

  Karin FitnessochHälsa 2014-09-01 21:51:40 http://www.fitnessochhalsa.se
  Svara
 • Vill inte heller ha det för fruktigt. Havremjölk, banan, lucuma och jordnötssmör är en favorit. Min fruktfavorit är havremjölk med mango/päron och kokosolja. Smakar sådär mild och inte så skarp som typ hallon gör. Fast bäst av allt är avokadoshake…

  Anna (orka mera) 2014-08-31 22:53:11 http://piggelina.se
  Svara
 • Vilka toppentips! Jag använder ofta också frysta bananbitar, vilket verkligen gör konsistensen underbart krämig! Ibland använder jag kokosnötsdryck i min smoothie (från Alpro).

  Marja - Baka Sockerfritt 2014-08-31 13:37:58 http://bakasockerfritt.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!