Gröt med ägg

Inför gÃ¥rdagens lÃ¥ngpass ville jag äta en riktigt bra frukost; grunden läggs liksom dÃ¥. Jag ville inte gÃ¥ all in pÃ¥ kolhydraterna men kokade gröt pÃ¥ ägg – och havregryn. Istället för tvärtom. Jag är väldigt nyfiken pÃ¥ att göra gröt pÃ¥ ägg och kokosmjölk som jag läst om hos Jeanna: ocksÃ¥ kallad för paleogröt eller kokosgröt.

Men nu var det gröt med havregryn vi skulle prata om! Jag började att koka upp havregryn och mjölk. Sedan knäckte jag i två ägg, svepte över saltkaret, vaniljpulverburken och påsen med kardemumma. Alltihop fick stå och koka ihop sig under omrörning i några minuter.

Att koka gröt pÃ¥ mjölk istället för vatten är ett supertips och du som älskar gröten pÃ¥ Nybrogatan 38 kan göra lika god hemma genom att ocksÃ¥ hälla i en skvätt grädde…

På gröten skivade jag jämtländska jordgubbar och ringlade över lite rabarbersirap som jag köpte förra helgen.

Den här supergröten fullproppad med protein stod jag mig på ett bra tag. Så pass bra att lunchen intogs en bit in på eftermiddagen.

gröt på ägg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!