Karamelliserad persika med mozarella

Den här sommaren börjar gÃ¥ till historien som min allra sämsta jordgubbssommar. Jag brukar vara som tokig i jordgubbar men känner ett visst mÃ¥tt av mjäh över dem i Ã¥r. Persikor däremot – oj oj. Det finns sÃ¥ mycket man kan göra med dem (läs tips 3).

IgÃ¥r kokade jag ihop en oväntat god kombo: karamelliserad persika och mozzarella. Jag dog lite över hur bÃ¥de textur och smak gifte sig redan i första tuggan. Jag tänkte servera det med den omÃ¥ttligt goda flatrökta skinkan frÃ¥n UndersÃ¥kers charkuterifabrik (Fäviken Magasinet) men jag rÃ¥kade äta upp den. …sÃ¥ det gick fick bli jordgubbar som sällskap pÃ¥ tallriken.

Här är orginalreceptet och jag gjorde ungefär så, fast skippade saltet. Typ såhär:

Karamelliserad persika med mozarella

> Skiva 2 persikor så gott det går.

> Strö över rörsocker på dem.

> Lägg en klick smör i en stekpanna och stek persikoskivorna (med sockret nedåt)

> Skiva mozarella av bra kvalitet (jag använde buffelmozzarella)

> Varva karamelliserad persika med mozzarella.

karamelliserad persika och mozarella Ikaramelliserad persika och mozarella

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!