Stand up paddling

Jag har haft kontakt med Mattias på We Shape ett tag; han är en äventyrare av rang. Han har gjort en hel massa cykeläventyr till exempel; och är ett riktigt fan av stand up paddling. Han till och med tar sig till jobbet på sin stand up paddle board. Och i slutet av den här månaden ska han ge sig iväg på The Climate Race. Han ska cykla till Amsterdam på vägar som snart kan ligga under vattnet. Men, det finns ju redan lite vatten i vägen så för att ta sig över sundet mellan Helsingborg och Helsingör ska han transportera sig på bräda. Med cykeln lastad. Sedan gör han tvärtom och lastar brädan på ryggen när han cyklar.

Mattias bjöd in mig att testa stand up paddling tillsammans med honom och hans fru Lisa och det är jag otroligt tacksam för. Jag tog med mig Annika till Långholmen imorse och det var sommar i luften, juni till ära.

Vi fick börja med att pumpa brädorna. Det finns alla möjliga olika slags brädor: vissa är av race typ och mer vingliga medan andra är stabilare och går som en prom. De som Mattias använder är alla upplåsbara vilket verkar praktiskt. Materialet är av samma typ som ribbåtar är gjorda av och därmed väldigt tåligt.

På en stand upp paddle board kan man antingen sitta på knä, stå på knä eller – såklart – stå på fötter precis som vanligt. De som gått överkursen kör yoga och sådant på sin bräda… Variationsmöjligheterna gör stand up paddling (SUP) perfekt för alla oavsett hur mycket man vill utmana sig. SUP är bra som motionsform och ger bra coreträning, och på en annan sajt har jag läst att det är den snabbast växande vattensporten just nu.

Vi tog en tur runt Långholmen och fick se Stockholm från vattnet. Tänk att få se sin huvudstad på det sättet – riktigt ballt faktiskt. Nu och då åkte några båtar förbi men det gick fint med vågorna. Annika hade räknat med bad men ingen av oss trillade i.

Tusen tack Mattias för att vi fick testa SUP! Om någon av er vill testa som träningsform eller bara som en kul grej att göra en solig dag eller letar aktiviteter inför till exempel en möhippa eller födelsedag så tycker jag att du ska kontakta Mattias. Han är supertrevlig, trygg och bra på att lära ut SUP. Dessutom kan han berätta om ett och annat äventyr också. Via Mattias kan du också hyra utrustning om du vill testa själv. Här finns mer information om stand up paddling med honom.

sup weshape

Mattias förbereder inför paddling runt Långholmen

stand up paddling SUP stockholm

stand up paddling SUP stockholm

Annika och jag: glada och frälsta av stand up paddling!

café kajak

Efteråt fikade vi på Café Kajak: ett sommartips i Stockholm!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!