Göra egen majonnäs

Alltså hallå. Stoppa pressarna! Ring alla alarm! Tuta! Jag vill säga två saker:

1. Det här med att göra egen majonnäs. Så. Jävla. Enkelt!

2. Det här med att göra egen majonnäs. Vad är det för magiskt som händer när ägg och olja typ knivas samman – HUR kan det bli sÃ¥ fluffigt? Jag fattar det dÃ¥ rakt inte men fascinerades över vad som hände pÃ¥ typ 45 sekunder.

Jag gjorde denna paleorätt igÃ¥r – coleslaw med paleo majonnäs. Jag tänkte mig en kycklingfilé till ocksÃ¥ men jag orkade inte greja med den sÃ¥ det blev, eh, coleslaw till middag. Oh well. Men jädrans gott var det i alla fall!

Jag följde inte riktigt majoreceptet till punkt och pricka för jag hade ingen dijonsenap hemma utan körde vanlig frÃ¥n Slotts istället, och sÃ¥ saltade och och kryddade sedan med chilipeppar (tänkte att chilimajonnäs är gott). Det blev bra det med. Riktigt bra. Men det finns nog ett skäl till varför man ska ha dijon sÃ¥ jag fÃ¥r väl köpa hem lite sÃ¥dan. Bara det inte blir en sÃ¥dan där grej som stÃ¥r i kylen och aldrig mera används…

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!