Rudan

Rudans friluftsområde, med tillhörande friluftsgård, ligger precis bredvid Handens station (pendeltåg och bussterminal) och när jag kom dit utbrast jag ”tänk att något så fint och så fult kan ligga precis bredvid varandra”. I vårens obarmhärtiga nakenhet blir liksom kontrasterna så uppenbara. På sommaren, när allt är fint och inlindat, syns inte de där djupa såren. Av grus och klotter (som visserligen kan vara fint – fast inte på dörrar och sådant) och småpappersskräp på marken.

Sörmlandsleden går ett stenkast från pendeltågstationen och det var den vi tog sikte på idag. Det är mysigt med slingrande stig över stock och sten och blötmark och även om jag doppade såväl tår som hela skon i kärr och smältsnö så var det oändligt mycket bättre än att springa på grusväg eller ett klassiskt motionsspår. I Rudan finns lite allt möjligt, även elljusspår, spår för mtb och skidspår (när det finns snö).

När vi sprungit ett tag, tyvärr ett ganska kort tag, på Sörmlandsleden så kom vi till en sjö med en lång flytbrygga som bro men den hade havererat precis där den anslöt till strandkanten och där tog det stopp för vår söndagsutflykt. Vi fick snällt vända tillbaka och doppa tår och skor i samma kärr och smältsnö. Oh well, en trevlig söndagsstund hade vi i alla fall. Sol ute – sol i sinne!

Rudan friluftsområde löpning mtb Sörmlandsleden

Rudan friluftsområde sara

Rudan friluftsområde

Vintertights (WP Stretch) // Craft. Trailskor // Inov-8 X-talon 190. Vinterjacka // Nike.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • […] Februari 2014: jag och Annika var i Abisko och hade överdådigt bra dagar och när det kom hem kändes det som vår och vi sprang en bit på Sörmlandsleden. […]

    Åren som går - Träningsglädje 2015-02-19 10:29:27 http://www.traningsgladje.se/2015/02/aren-som-gar/
    Svara
  • Jag hänger vid Rudan ibland, men mest i Tyresta – senast i helgen. Tyresta har flera spännande stigar som man kan springa på. I somras gjorde jag en megatur på 25 kilometer. Gick lite vilse och sen hem igen. Otrolig känsla när kroppen faktiskt orkar!

    Emilia 2014-02-24 14:10:19 http://www.enemilia.se
    Svara
  • Ser fullkomligt fantastiskt ut! Vårsol! 🙂

    Rund är också en form! 2014-02-24 11:37:00 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara
  • Härligt med Sörmlandsleden! Ni skulle ha sprungit vidare ”bakåt” mot Tyresta (buss till Handen eller Gullmarsplan) eller vidare till Alby Friluftsgård (buss till Gullmars) eller varför inte hela vägen till Björkhagen? Tror iofs att det kan vara rejält blött ute just nu men längtar tills det är liiite torrare och jag kan tassa på leden igen!

    Lotta 2014-02-24 10:51:20
    Svara
  • Älskar Rudan. Lyckades deala till mig att få springa istället för att vara med på gympan på gymnasiet och sprang där jämt.

    Katarina 2014-02-24 08:49:16 http://katarinaratcliffe.se
    Svara
  • Jag borde testa! Blir dock lite bekväm med naturen inpå knuten. Flätan Sara, shit vad långt håret blivit, och tjockt o fint, du passar i träningsfläta!

    uppochhoppa 2014-02-24 07:36:43 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Ahhh. Fint!

    Anna (orka mera) 2014-02-23 21:12:35 http://piggelina.se
    Svara
  • OJ, vad jag längtar efter spring på bar mark!

    Camilla 2014-02-23 20:27:18 http://millaf73.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!