Listor & längtan

Jag gillar listor. Jag är en su-hu-duperstrukturerad människa men utan listor är jag lost. Inte för att jag har dåligt minne, men för att det krävs struktur för att jonglera (det gäller även efter arbetstid). Fast ibland är det också som så att jag inte kan komma på vad jag vill om jag inte har skrivit ner det först. Det är väldigt märkligt.

Undrar ni vad jag menar? Jo, föreställ er följande scenario: jag ska ut och äta middag med vän men kan för allt i livet inte komma på en tillräckligt bra restaurang som jag verkligen vill gå på trots att jag veckan innan kan ha pratat om både det ena och det andra stället. Eller, jag kan ha helt ledig helg på egen hand men kan inte komma på något kul att göra trots att jag sedan länge längtat efter både det ena och det andra.

Jag kan inte påstå att det är ett problem direkt. Det handlar inte om att jag glömmer saker, jag har ibland bara inte koll på min vilja när det verkligen gäller att bestämma mig. Därför älskar jag mina listor. Inför Halmstadresorna skriver jag gärna lista på vad jag vill göra. Och jag har sett till att göra lista på serier och filmer jag vill se – annars kommer jag glömma bort att jag vill se den och om jag inte minns så är det i och för sig ingen loss, men det kan ju vara kul att ha den där listan någon gång om jag får tråkigt.

Jag borde också göra lista på caféer och restauranger som jag antingen gillar eller är nyfiken på. Och givetvis, den ultimata listan: things to do in NYC! Här är några av mina listor och hur de kan se ut:

Saker att göra nästa gång jag är i Halmstad

Springa långa intervaller på slingorna i (på?) Hökafältet i Mellbystrand

Springa trappintervaller upp till Galgberget

Äta lunch på Spis & Deli

Åka till havet

_________________________________________

Saker att göra nästa gång jag är i Åre

Ta kabinbanan upp på toppen, med eller utan skidor, gärna med kamera

Åka mer längdskidor i Edsåsdalen och Vålådalen

Hänga i loungen på Granen och testa de berömda drinkarna

Dricka mer varm choklad

Ta med en vän och gå med snöskor

_________________________________________

Mat att laga hemma

Fish tacos

Pasta med citron och parmesan

Hamburgare

Chokladmousse med avokado

Raw blomkål med ingefära

Glutenfria källarfranskor

Åre TRÄNINGSGLÄDJE

Åre TRÄNINGSGLÄDJE

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Långa intervaller på Höka får du nog vänta med, iallafall om du tänkt följa slingorna. Var nere under jul och inte någon av slingorna jag provade var helt löpbara efter senaste stormen. Men om man är beredd att klättra över nedfallna trädstammar och gissa åt vilket håll slingorna fortsätter när man kommer fram till stora områden med nedsågade träd så kan det vara riktigt kul 🙂

    Emma 2014-01-10 17:53:31
    Svara
  • Jag är en riktig list-människa oxå, skrev ett inlägg om det nån gång i höstas. Den där chokladmoussen med avocado vill jag gärna veta mer om 🙂

    Malin 2014-01-10 10:56:56 http://Bluemalin.blogspot.com
    Svara
  • Listor är toppen 🙂

    Saras Träningblogg 2014-01-09 18:37:37 http://monch.blogg.se
    Svara
  • Brukar också skriva massor listor, kan stapla upp saker jag vill göra eller anledningar till att jag kommer klara en utmaning. Men framförallt listar jag upp skolarbeten, träning för körkortet och andra såna saker. Med listorna får jag struktur och en överblick, det kan t.om kännas mer lättöverkomligt när jag vet hur mycket som måste göras. Känslan när allt på listan är avbockat är härlig och jag tror inte att lika mycket skulle bli gjort utan dem.

    Linnea 2014-01-09 15:59:38
    Svara
  • Älskar listor =)

    Mari 2014-01-09 13:26:54 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara
  • Väntar med spänning på NYC-listan. Senast november behöver jag den 🙂

    Anna (orka mera) 2014-01-09 12:56:33 http://piggelina.se
    Svara
  • Känner igen det där! En ledig dag utan TODO-lista kan bara försvinna utan att något blir gjort. Med lista dock – sjukt effektiv och rolig dag!

    Karin Tri - triathlon 2014-01-09 12:48:48 http://www.karintri.com
    Svara
  • Jag är precis som du, som måste skriva listor och är helt lost utan dom.
    Och oj vad jag känner igen mig i det där att man längtat efter något särskilt men sen att det är helt bortglömt. Jag är särskilt glömsk med böcker,filmer och serier. Finns så många som jag vet att jag vill se, men när jag väl får tid för det så kan jag inte komma på en enda grej som jag tänkt på tidigare.
    Så himla märkligt, haha!

    Erika 2014-01-09 12:30:11 http://www.hejaerika.wordpress.com
    Svara
  • Listor är sååå bra!

    Åsa 2014-01-09 11:32:39 http://ehrnholm.se
    Svara
  • Skulle mer än gärna ta del av din NYC-lista…! 🙂

    Maja 2014-01-09 09:47:45
    Svara
  • Jag brukar också lista lite som du. Inför t.ex. ny årstid skriver jag ner vad tänker jag mig att jag gör på.. våren. Jo, då vill jag kanske kallbada, promenera bland vitsipporna, fika vid en solvägg och så. Sen ser jag till att få gjort det jag tänkt mig. Det är liksom så lätt att tiden bara springer iväg och helt plötsligt blev det juli och inget kallbadhus besökt som jag ju hade velat.

    Sara Jonsson 2014-01-09 08:21:31
    Svara
  • Tror inte du är ensam om det där, iaf så är jag likadan. Mitt minne är det inget fel på men ofta kan jag tänka att det där vill/ska jag göra, den/det där programmet/ serien vill jag se, den maten vill jag laga men när det väl kommer till vardagen så är allt som bortblåst!

    Jenny 2014-01-09 08:20:05 http://jennyslillavarld.blogspot.com
    Svara
  • Skönt att få bekräftat att man är normal. Eller något. Är exakt som du med mina listor. Sjukt effektiv, men jag måste ha dom. På jobbet. Hemma. Drömmar. Filmer. Mat.

    Sofie 2014-01-09 08:19:07 http://lanttolife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!