IgÃ¥r gjorde jag brownies utan mjöl – ett jätteenkelt recept. Dessa är sÃ¥ fruktansvärt goda att du skulle Ã¥ngra dig om du inte rörde ihop en likadan smet och ställde in i ugnen ikväll.
Till skillnad frÃ¥n andra chokladsaker sÃ¥ är dessa glutenfria brownies godast när de svalnat sÃ¥ motstÃ¥ frestelsen att tjuvsmaka direkt när du tagit ut dem ur ugnen. Om du kan – vänta till och med till dagen efter sÃ¥ har de hunnit bli ännu saftigare och mumsigare!
Tips: skär dem i smÃ¥ bitar för sötsaker man kan ta mÃ¥nga av – eller gör större rutor och servera med grädde och färska jordgubbar eller hallon för en alldeles lagom fantastisk efterrätt.
Och du; klicka här om du vill ha ännu ett jättebra recept på glutenfria brownies!
Recept på brownies utan mjöl
Sätt ugnen på 180 grader
Smält 100 g choklad i vattenbad (välj god kvalitet, men inte jättemörk – typ 65%) och blanda i knappt 1 dl kokosolja
Vispa ihop 3 ägg med knappt 1 dl kokossocker, knappt 1 dl kakao (jag använder raw och eko) och 3 msk starkt kaffe
Blanda ihop allt
Häll i form och grädda i ca 10-30 min beroende på din ugn och önskad konsistens