Januarimat

Det är så himla lustigt att vi i början av december är superpepp på julmat och liksom längtar så – och sedan kommer den 24:e och dagen efter är julmat typ det värsta vi kan tänka oss. Snacka om att gå all in – och sedan all out. Och det här med nyårsdagspizzan? För egen del är pizza dagen efter nyår bland det värsta jag kan tänka mig. Jag är fortfarande mätt från jul och nyårsafton – och så vill jag börja 2014 på ett bra sätt. Nyårsdagen sätter liksom ribban. Och att pizzan slår i höjden samtidigt som alla nyårslöften kickar igång är dessutom rätt lustigt.

Igår blev det linser i tomat och kokosmjölk här hemma. En favorit som jag åt första gången när jag var här. Jag kokade upp en påse röda linser lite lätt och sköljde av i durkslag. Samtidigt fräste jag 2 lökar och 2 klyftor vitlök på låg värme så att de liksom smälte. I med linser, lök, 1 burk kokosmjölk och 1 förpackning krossade tomater i en kastrull och koka upp. Krydda med vad du vill – för egen del använde jag mest salt och svartpeppar. Det hela är klart på 5 röda!

Vill man så kan man steka lite bacon till. Sältan i baconet gjorde sig väldigt bra till den mjuka smaken från grytan! Och så kan man göra lite grönkålschips att starta middagen med. Grönkålschips blev något av en snackis 2013 och är superenkelt: lägg blad från grönkål på en plåt (men undvik stammen), ringla över olivolja och strössla över flingsalt. In i ugn i ca 8-12 minuter på 200 grader. Det blir nyttigt, gott och krispigt!

Vi drack ett glas Malbec till. Och så hade vi TV-kväll som avslutades med Fröken Frimans krig. Om SVT fortsätter göra sådana bra produktioner betalar jag gärna min TV-licens.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Vi var och handlade på kvällen den första, och kunde konstatera att satsningen för det nya året inte hade börjat för de övriga som var där. Det var idel chips, läsk och godis på bandet. Vi köpte bara nyttigheter. Nyårsdagspizza skulle aldrig falla mig in. Pizza kan man möjligtvis ta till efter långpass/långlopp men alla andra dagar är det bara en belastning för systemet. Jag äter helst sushi som bakismat, tycker det är helt perfekt. Men jag är sällan bakis och var det inte på nyårsdagen heller.

    Karin 2014-01-03 10:22:42
    Svara
  • Å den soppan låter god. God fortsättning på det nya året!

    Betty -the B-ROOM 2014-01-02 20:38:25 http://b-room.se/blogg
    Svara
  • Äsch då, kommentaren klipptes men det viktigaste var slutet: kram och god fortsättning!

    Katarina 2014-01-02 18:09:40 http://katarinaratcliffe.se
    Svara
  • Haha, ja det är kul!
    Själv gillar jag inte julmaten (den typiskt svenska) så jag har ätit nästan normalt i jul. Tom gått ner i vikt

    Katarina 2014-01-02 18:08:51 http://katarinaratcliffe.se
    Svara
  • Jag hoppas verkligen inte att nyårsdagen sätter ribban för detta år eftersom jag inleder året med ont i halsen och numera även hosta…

    Men den där linsgrytan låter god, det receptet ska jag spara! 🙂

    32WhiteHouse-Linda 2014-01-02 17:03:10 http://32whitehouse.wordpress.com
    Svara
  • Tja, jag fortsätter med all inclusive precis som föregående typ två veckor. Färgglada grönsaker och desserter till varje mål = lycka! Gott nytt på er båda!

    Jeanna 2014-01-02 16:02:45 http://Minatraningstajts.se
    Svara
  • Låter supergott! Här äter vi ungsbakad lax lax lax mest hela tiden. Känns som en befrielse efter julmaten, som jag nog i och för sig kommer att börja sakna snart… 🙂

    Mia 2014-01-02 15:36:58 http://www.menmia.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!