4*10 minuter

Det duggade småspik i luften. Bäcksvart. Jag gick ut på landsvägen i full mundering och blickade bortåt. På fötterna hade jag mina Inov-8 terrängskor. Inte de mest perfekta för asfaltslöpning men jag hade inte räknat med barmark under min julledighet så man tager vad man haver. Tights med vindskydd – rätt så vattenresistenta. En underställströja i merinoull. Löparvästen från Nike i jättereflex. Pulsklocka – typ dagens viktigaste! Mössa och pannlampa. Musik i öronen – jag höll tummarna för att lurarna skulle tåla regnet.

Målsättningen var 4*10 minuter. De första 10 lugnt, de följande 10 rätt så jobbiga, sedan 10 minuter riktigt jobbigt följt av 10 minuter lugnt. I praktiken: 20 minuter bortåt på landsvägen och 10 minuter hemåt. Jag drog upp musiken på hög volym och stängde in mig i mörkret och regnet. Det jag var medveten om var det min lampa lyste upp. Och min puls.

Jag hade siktet inställt på 10 minuter där jag mot slutet skulle ligga på runt 75% av max. Sedan 10 minuter på typ 80% följt av 10 minuter på 86% av max. Och så 10 minuter nedvarvning där jag inte kollade så mycket puls utan mest sköljde igenom kroppen.

Det är så sjukt skönt att springa med pulsklocka ibland. Att liksom checka av att känslan i kroppen stämmer med siffrorna – svart på vitt. Och att veta att man just genomfört ett helvetes bra träningspass!

nike reflexvest

flaggstång belysning

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Skulle också fråga vad du har för pulsklocka?

    Karin 2013-12-20 23:01:45
    Svara
  • Jag gjorde precis likadant. Pannlampa och pannben. Tack för tipset! Och god jul!

    Karin 2013-12-20 22:59:11
    Svara
  • Mari: tack!

    Anna: strongt! kolla upp så att din maxpuls, eller den du beräknat, stämmer. dagsform och så kan också påverka – men känns det aldrig bra så är något annat lurt!

    Karin: yes love it!!

    Lena: kör ba köööör!

    Madelaine: nä, aldrig. det skulle vara djur då, typ vildsvin eller så.

    admin 2013-12-20 13:40:52
    Svara
  • Jäklar vad bra jobbat.
    Tycker du aldrig det är lite scary att springa i mörker? Ibland känner jag en viss olustkänsla när man inte ser mer än där man springer.
    Det är väl inte så troligt att nån lurar bland buskarna i motionsspåret för att hoppa på mej, men ändå blir jag inte riktigt kvitt känslan.

    Madelaine 2013-12-20 13:07:28 http://www.foodclean.wordpress.com
    Svara
  • Åååh! Bra pass!

    Jag är så pepp på löpning just nu. Tror det får bli en runda i morgon. Åtminstonde lite soft jogg runt elljusspåret här i närheten

    Lena 2013-12-20 12:03:40 http://www.gopublic.devote.se
    Svara
  • Härligt Sara, bra jobbat! Det är rätt nice och komma ut och springa i mörkret ändå, och speciellt de där intervallpassen där man får upp pulsen högt, då får man också en större belöningskick! Jag har fått hem SIlva lampan du tipsade om nu, ska testa den vid nästa kvällspass!

    Karin Tri - triathlon 2013-12-20 10:25:19 http://www.karintri.com
    Svara
  • Häftligt & härligt!
    Själv fick jag mig en härlig start denna fredagsmorgon. Ett helt tomt gym strax efter kl 5, allt är fortfarande lugnt & sovandes. Bästa starten på den kommande helgen! Blev några km på bandet.

    Tänkte på det där med pulsen, själv tycker jag sällan att jag känner att kroppen & siffrorna stämmer… Tycker klockan visar betydligt mer än vad jag känner att den borde göra…

    Önskar dig en skön fredag!

    Anna . P 2013-12-20 07:27:04
    Svara
  • Riktigt bra. Heja dig 😉

    Mari 2013-12-20 07:00:12 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!