Träning på trainer

Det är nu det ska hända. Starka cykelben inför våren och sommaren 2014 ska byggas. Första passet gjordes idag. Jag hoppade upp på trainern och konstaterade att, well, det var rätt så jobbigt. Visserligen var min cykel urladdad så jag kunde bara köra på en växel – men det var en jobbig jävel jag hade i. Avslutade jag min sista runda i nedförsbacke eller?

Planen med min trainer är korta intensiva pass. Det är trots allt inte jättekul att sitta med näsan i väggen och stirra på dammsugaren på golvet. Dagens pass blev faktiskt bara en kvarting för att prova på.

Till nästa gång ska jag ladda cykeln (jag har elektroniska växlar på min Nishiki Limited) och köra efter ett program, t.ex. 70/20-intervaller, 1-minutrare eller något annat roligt.

elite trainer nishiki limited 1

elite trainer nishiki limited 3

elite trainer nishiki limited 4

Elite Qubo Trainer från Sportson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Richard: ska kolla upp!

    Lina: ja enkelt och smidigt

    Saras: jag tänker att det blir enkelt att få till cyklingen – men det ska ju göras också…

    Marie: haha, ska kolla – tack för tips!

    Josefine: man kan stå upp också men blir liksom lite vingligt – som i verkligheten iof… 😉

    Upp&Hoppa: haha ja, det enda som händer är att man måste köra på samma växel. elektroniska växlar växlar liksom inte själv, utan man får fortfarande växla – men de går smidigt liksom. och det krånglar inte…

    admin 2013-11-28 18:21:00
    Svara
  • Aha, 400 mil, bra där! Tänkte precis men shit! vad händer om man är mitt ute ingenstans och cykeln liksom får soppatorsk på växlarna. Coolt låter det det där, med automat. Men hur känner cykeln vad som är rätt – och blir man irriterad om den byter? Eller märker man liksom inte att det växlas? Många frågor här känner jag… så himla intressant grej!

    uppochhoppa 2013-11-28 13:25:39 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Kanske en dum fråga; kan man stå upp och cykla eller endast sitta ned?

    Josefine 2013-11-27 22:27:06
    Svara
  • Sara, såklart ska du inte titta på dammsugaren…fyyy va tråkigt hahaha Kolla in Sufferfest 😉 … Finns ett 75min pass med tjejer som kör, däribland några svenskar 😀 .. kanske någon du känner … (Hell hath no fury..)

    http://www.thesufferfest.com/

    Cykla fint
    Marie

    Marie 2013-11-27 21:12:51
    Svara
  • Grymt, vatt lite inne på att skaffa men vet inte än!!

    Saras Träningblogg 2013-11-27 21:10:36 http://monch.blogg.se
    Svara
  • Vilken häftig grej! 🙂

    Lina 2013-11-27 20:13:53 http://linasgodblogg.blogspot.se
    Svara
  • Kolla in TrainerRoad.com Då är det lite mindre tråkigt att köra trainer.
    Beroende på vilken trainer man har, så kan man göra mer, eller mindre i programmet. Man kan även köra sina Garmin-sensorer (puls, speed, cadence, power…).
    Sen är det inte fel att kolla TV. Kanske någon film? Annars, hörlurar med värsta soundtracket. Gör en fet spellista på tex 60 min, och kör sen som en tok på trainern tills spellistan är slut. 🙂

    Richard (rundtramp.se) 2013-11-27 15:03:02 http://www.rundtramp.se/
    Svara
  • Anna: nä, inte jobbigt alls. de håller ju 400 mil om man inte panikladdar som jag (jag använder just nu en sladd som går till datorn isf till väggen, därav den korta laddningstiden. den ska nog laddas över natten och ordentligt). det är som att köra bil med automat jämfört med manuell. dvs inget måste, men skönt när man väl har det.

    admin 2013-11-27 14:51:43
    Svara
  • Verkar jobbigt med växlar som behöver laddas, tycker du det funkar bra med sånna? Har för mig att du hade slut på batteri sist vi sågs i Halmstad också 🙂 Bara så jag vet om det är något att satsa på framöver…

    Anna (orka mera) 2013-11-27 14:39:08 http://piggelina.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!