Höst i Hälsingland

Igår efter jobbet i Sälen körde jag nedför fjället och bort mot Mora på den klassiska Vasaloppsvägen. Jag har åkt där några gånger nu, men den är fortfarande lika vacker när den är otrafikerad. Jag svängde vänster i rondellen och följde solen förbi Orsa och senare förbi Skattungbyn som är en favorit. När jag kom fram till Edsbyn hittade doften av trä in till kupén och det var mörkt men hemtrevligt och jag var snart framme.

Hos mormor och morfar mellan Bollnäs och Alfta hade min mamma dukat upp med vin och ost och när det blev sen kväll åkte vi och hämtade pappa som kom med tåget från Stockholm. Vi kör en riktig familjehelg här i Hälsingland även om hälften saknas: mina 2 bröder som har fullt upp i Stockholm. Och så famor och farfar såklart. Det är inte lätt att få ihop alla.

Den här dagen började med morfars gröt och jag kunde inte bestämma mig mellan mormors äppelmos eller hjortron så det fick bli båda. Vi gick på åkern med stövlar och mötte en glad springhund och sedan kikade vi på höstmarknaden på torget i Bollnäs. Jag har hunnit med en powerwalk också, 1 mil har jag hunnit gå. Och nu är jag så fruktansvärt hungrig och ser fram emot en härlig höstmiddag med tillhörande äppelpaj.

hälsingland 5 hjortron hälsingland 2 löparhunden

hälsingland 6 höstmarknad

Hälsingland 12 voxnan

Hälsingland 10 höstträd

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Måste påpeka att du verkar vara en underbar person och du har verkligen inspirerande blogg. Du tar väldigt fina bilder och det är verkligen roligt att läsa dina inlägg. Du kommer lyckas med det du gör! ^^

    Izabella Nau 2013-09-29 18:38:31 http://Simpleouut.blogg.se
    Svara
  • Måste bara säga det…, att du är himla himla bra! Du tar fram det bästa med både träning och hälsa (ja, träningsglädje som bloggen antyder) och jag blir verkligen inspirerad att ge mig ut i naturen efter detta! Det behövs fler som du i dessa träningshetsiga tider 🙂
    Kram!

    Linnéa 2013-09-28 21:49:11
    Svara
  • Vad fint! Hoppas man får se dig på en fika eller pw i hufvudstaden snart!

    Pigg&Duktig 2013-09-28 19:07:52 http://www.piggochduktig.wordpress.com
    Svara
  • Åh vad härligt du har det Sara – NJUT!!!

    Helena 2013-09-28 18:32:00 http://www.healthbyhelena.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!