Kan motivation blekna?

Tror ni att motivation kan blekna? Till exempel att man kämpar jättehårt för att nå mål ”x” och så når man det och så kanske man faller ifrån och så vill man nå det igen men så blir det ett uns jobbigare. Och om man fortsätter så halkar man liksom längre och längre bak? Jag funderade på det idag när jag var ute och gisprang. Gick och sprang alltså. Fast mest gick. Först gick det för mycket uppför och sedan skulle jag gå nedför en skidbacke och då var det myrmark.

Det var länge sedan jag gjorde ett riktigt träningsschema. Jag tror jag måste göra ett. Och faktiskt träna de pass som jag planerar. Det känns som att jag liksom fastnat i mesträsket. Jag är duktig på att röra på mig. Men liksom träna? Bli helt slut! Ha träningsvärk!

Och direkt när jag skrivit stycket ovan så minns jag mjölksyran från löparveckan i alperna och att jag hade så mycket träningsvärk i mina triceps förra veckan att jag inte kunde lyfta armarna över huvudet. Jag tror jag drabbats av konstiga hjärnspöken och någon gräsetärgrönarepåandrasidanöverdos. Nåja, jag är i alla fall glad. Bara längtandes!

Hemma i Sälen 12 saraHemma i Sälen 8 hösttecken

Hemma i Sälen 9 solnedgång

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • […] Och om inte Grabben är med? Då är stativ och en remote control till självutlösaren det givna valet. Det blir helt plötsligt sjukt enkelt att fota sig själv och man behöver inte balansera upp kameran på en sten eller staket eller andra konstiga platser som ofta ger rätt knepiga bakgrunder. […]

    Att fota för bloggen – Träningsglädje 2013-10-15 11:07:37 http://www.traningsgladje.se/2013/10/att-fota-for-bloggen-2/
    Svara
  • Jag tror absolut att motivationen kan blekna, åtminstone känner jag själv igen mig i det. Om jag satt upp ett specifikt mål och uppnått det så har jag svårt att återfå motivationen att uppnå det igen, om jag halkat tillbaka. Löpning är ett typexempel för min del, vilket jag lärt mig och därmed försöker jag att underhålla den under de perioder jag är mindre motiverad, annars har jag oerhört svårt att motivera mig att komma tillbaka i en god ”löparform” utifrån mina kriterier då sträckan känns så oerhört lång.

    Energeticas Blog 2013-09-12 22:41:51 http://energeticas.wordpress.com
    Svara
  • Samma här! Men jag brukar vara (lite väl) snabb att sätta upp nya. Träningsrelaterade eller ej 🙂

    Underbara höstbilder. ÅHH vad jag älskar höst!
    Kram

    Anna -Trend o träning 2013-09-12 21:59:51 http://www.trendotraning.se
    Svara
  • Klart! Jag tappar nästan alltid motivationen efter att ha nått ett mål.

    Linnéa i Colorado 2013-09-12 21:16:23 http://linneaiusa.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!