Knäbäckshusens strand

Varje år förtjänar (minst) en resa till Österlen (likaså New York). Vissa smultronställen tål att upprepas. Och ibland hittar man nya. Knäbäckshusens strand är bland de mysigaste i Skåne tycker jag. Jag kom först inte på vad den hette. Kuskahusen, försökte Grabben med – medan jag kallade den för Knäckhusen… men Knäbäckshusen ska det ju vara. När vi var där igår var det till och med badvänlig temperatur i vattnet. Jag önskar att jag hade haft min baddräkt med för jag var himla sugen på ett dopp – det var så himla varmt i luften!

Knäbäckshusens strand är inte så bred – träd som står nära stranden ger skön svalkande skugga och delar här och var in stranden i små avdelningar. Närmast parkeringsplatsen är det mest folk – går man några hundra meter därifrån är man nästan ensam.

Vi gick en promenad på stranden och tog sedan en stig tillbaka till bilen. Som vanligt när jag är ute på promenad chansar jag på lämplig väg istället för att ta samma säkra alternativ tillbaka. Det betyder allt som oftast ett ofrivilligt äventyr och så också igår. Vi hamnade på Skåneleden efter ett tag som tack och lov visade oss vägen till bilen igen. Allting löser sig i slutändan.

österlen 12 knäbäckhusen

Knäbäckshusen

österlen 15 knäbäckhusen

200 meter från folkhavet
österlen 17 knäbäckhusen

Så nära bad jag kom.

österlen 27

Grabben försöker lokalisera oss…

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Denna underbara strand!!! Vattnet brukar vara kallt på östkusten men vad gör väl det när stränderna är så fina?!? Kafferosteriet på Österlen finns på min ”utflyktslista”, både för fika, lunch och/eller övernattning. Ni verkar trivas och det bådar ju gott. 🙂 Själv far jag till Kivik på lördag och hälsar på svärföräldrarna över helgen.

  Nellie 2013-07-09 23:33:27 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Ser ljuvligt ut! jag hade dock badat utan baddräkt. 🙂
  (Å andra sidan skulle det nog inte hända att jag glömt den. 😉 )

  Ingmarie 2013-07-09 21:58:05 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • Ulrica: tack och vad ROLIGT att du läser! 🙂

  Fitness by me: ja, det var det verkligen

  Erika: Österlen

  Camilla: ja där har vi gått ett par gånger – väldigt fint!

  Helena: galet härlig!!!

  Jane: 🙂

  admin 2013-07-09 21:13:23
  Svara
 • Åh! Snart hemmahemma – du får mig att längta ännu mer!!

  Jane 2013-07-09 20:54:13 http://www.felicitasblog.com
  Svara
 • Alltså, vilken FANTASTISK sommar vi har haft såhär långt! Den där stranden ser mer än underbar ut…

  Helena 2013-07-09 19:41:59 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • Det är kanonfint där! 🙂 Var ni upp på berget längre fram, där man går en lååång vandring upp och sedan har världens finaste utsikt ned mot Knäbäckshusen? Minns inte vad det heter just nu, men helt klart värt ett besök om ni åker fler gånger. Även Haväng är ju fantastiskt. Jag gillar också Österlen!
  Stenshuvud heter det… nu kom jag på det! 😀

  Camilla 2013-07-09 19:18:28 http://www.camillasdagar.blogspot.com
  Svara
 • Vart i Skåne finns denna stranden? Otroligt fint! 🙂

  Erika 2013-07-09 18:08:49 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
 • Ser härligt ut! 🙂

  FitnessByMe 2013-07-09 16:42:48 http://www.ftnsbyme.blogspot.se
  Svara
 • Det ser väldigt härligt ut :).

  Nu kände jag att det var dags att ge mig tillkänna, jag har läst här ett bra tag men inte skrivit nåt *fy skäms på mig*… men jag måste säga att det är en av de mest inspirerande och glädjande bloggar jag någonsin läst!!

  Jag har själv bloggat i många år men lite tråkigheter fick mig att tyvärr lägga av totalt, men är nu grymt sugen på att börja igen.. så kanske :).

  Varmaste hälsningar
  Ulrica Hållén, nybörjarjoggare!

  Ulrica Hållén 2013-07-09 14:17:11
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!