Ostkiosken i Alfta

Jag vet inte hur det gick till men jag vaknade klarvaken runt 5 i morse. Jag skrotade runt ett tag och satt ute i den tidiga morgonsolen och daggen och morgondimman som sakta lättade och tittade på hästar som lugnt betade i hagen, en svan i den blanka sjön och den där stillheten som inte finns någon annan tid på dygnet. Vid 7 satte jag bilnyckeln i tändningen och lämnade Roslagen för att styra mot Hälsingland. Jag kom fram lagom till frukost. Då hade solen värmt upp balkongen som vätter mot vallar och ängar och ett helt annat slags vattendrag.

Den här dagen har efter frukost bestått av sådant som jag inte gör när jag är i stan. Mer skrotande utomhus liksom. En vilostund i gräset, en promenad ner till vattnet bakom huset, friluftsgudtjänst med kaffekorg, ett spontanbesök till släkting och passa på-sväng förbi en badstrand – och så ostkiosken i Alfta. En liten obemannad kiosk där man kan köpa fantastisk ko-ost, messmör, stekost och ostkaka. Det finns mängder av sådana här små smultronställen runtom i Sverige, allra helst på Österlen. Man skulle liksom vilja ha dem på ett och samma ställe på en karta så att man enkelt kan svänga förbi när man råkar vara i närheten. Det finns några samlingssidor med gårdsbutiker i Sverige men ingen är liksom riktigt wow och ibland så blir det lite fel tycker jag. Typ delikatessbutiker på landet med importerade grejer från typ Italien och Frankrike och så. Delikatess javisst – men jag vill helst löpa lokalproducerat  när jag åker till gårdsbutiker!

hälsingland badställe ostkiosken hälsingland 1 ostkiosken hälsingland 2 ostkiosken hälsingland 4 ostkiosken hälsingland 5 ostkiosken hälsingland 7

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Hej Sara!

    Du gör ju så himla mycket härliga utflykter, både i samband med träning och för att få upplevelser.
    Jag ska nu flytta till (nordöstra) Skåne och har aldrig varit där tidigare.
    Har du några härliga Skåne-tips till mig, mat, träningsställen, eller bara fina ställen att besöka?

    Emilia 2013-07-02 18:18:09
    Svara
  • Det känns lite fel med importerat på gårdsbutike, eh ja! På detta ställe köpte jag egengjord get-fet m.m. under förra sommaren och det var så fint att se alla getterna verkligen gå runt butiken. Rekommenderas! Kanske inte så jättemycket att välja mellan och hemsidan är ”under konstruktion” men ändå ett tips om man har vägarna förbi!

    http://www.ostergardensgetost.se/hem2.html

    FörortsPappan 2013-07-01 09:40:52 http://bloggpapporna.se
    Svara
  • Du, jeg har lyst å kjøpe meg landeveissykkel, til trening og glede, men aner ikke hva jeg skal se etter. Har du noen tips i sykkeljungelen?

    Lone 2013-06-30 23:22:12
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!