Återhämtningsträning

Träningsprofilen och Biggest Losertränaren Tanja nämner återhämtningsträning i senaste numret av Fitness Lifestyle och det tycker jag är en bra grej. Just därför tycker jag också att diskussioner om hur många minuter man ska regga på Funbeat är rätt så löjliga. Ska man regga den där vilan mellan intervallerna? Stretchen efter passet? Yogan? Klart man ska, tycker jag. I min värld är träning allt som man utför ombytt till träningskläder – med syfte att bli bättre på något (bli bättre på löpning eller få en bättre hälsa till exempel).

Mitt pass idag bestod inte enbart av återhämtningsträning. Jag började med några intervaller på roddmaskin och på cykel – innan jag träffade Annika och körde core och rörlighet. SATS Spårvagnshallarna var som en myllrande myrstack full av febril aktivitet. Varje skåp i omklädningsrummet var upptaget och alla såg ut att träna fokuserat enskilt eller i grupp. Det här är inte gymmet för den som står och rycker lite menlöst i några maskiner. Nej, här tränar folk. Marklyft, svingar, övningar med pinne, TRX, olympiska lyft… full on!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Oh vilken härlig bild!

    Rebecca 2013-01-22 07:50:04 http://rebeccacecilia.blogg.se
    Svara
  • Håller verkligen med dig!

    Svara
  • När jag började tänka kring hur jag skulle hålla koll på träningen så blev det att jag köpte in en träningsdagbok där jag skulle fylla in övningar, antal reps och antal set osv. Detta av alla möjliga anledningar men det har inte hjälpt mig. Nu tar jag bara tiden från det jag startar tills det att jag är helt klar. Samt skriver nån kort kommentar om det hela.

    Skriver man in alla dessa siffror på funbeat eller liknande så känns det faktiskt som att det handlar lite om skryt än om att bara hålla koll på sin utveckling. Men jag kan ju ha fel.

    mikaelj 2013-01-21 22:14:01 http://traning.mr007x.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!