Teknik på längdskidor

Jag låg i sängen under täcket och jobbade till 01.30 i går natt. Projekten hemma tar inte slut för att jag råkar befinna mig i alperna… I morse var vi därför inte pigga när frukosten dukades upp vid 07.30 – men efter att ha ätit äggröra, fruktsallad, yoghurt och annat som hör hemma på en hotellfrukost som heter duga stod vi med pjäxor på fötterna och stavar i händerna i ett längdspår i Bad Gastein.

Det snöar fortfarande och solen envisas med att gömma sig bakom molnen – men i eftermiddags gjorde vi sköna solhälsningar under en timmes yoga och förhoppningsvis har det uppmärksammats av någon som faktiskt bestämmer över vädret!

Under förmiddagen körde vi teknikträning under ledning av Håkan Westin. Jag fick till tekniken mycket bättre idag med bra viktöverföring och bra timing. Det var bara det där med att åka lite snabbare då… Vi övade på att åka utan stavar, på att ”springa” och att saxa i uppförsbackar, på att byta spår så att man kan köra om folk och på att åka utför. Det sistnämnda var nog roligast!

Håkan Westin kör teknikträning lite varstans såväl hemmavid som årligen här i Bad Gastein – men vill man bli bättre på längdskidåkning utan att lämna sofflocket kan man köpa den här boken som skrivits av Mattias Svahn (som jag också varit på läger hos) och Heidi Wold (supertrevlig träningsbloggare).

Under eftermiddagen somnade vi ett slag på ett par formade spabänkar gjorda i sten med inbyggd värme. Det låter hårt och oskönt men med lugnande spa-musik och värme i ryggen var det som ett riktigt sömnpiller. Och i kväll har vi som mål att släcka lampan senast vid midnatt. Jobbmailen är redan avverkad för idag så med 15 minuter till godo kan detta kanske gå vägen!

Håkan Westin

Nöta nöta…

Utförskörning!

Jacka // Marmot. Skidglasögon // Craft.

Fina längdspår!

En deltagare har åkt sjukt många lopp under Vasaloppsveckan genom åren!

bad gastein 91

Grabben och jag

Han har köpt nya, snabba skidor. Det är bara att ställa ut dem i spåret så åker han Vasaloppet på 6 timmar. Eller nåt i den stilen…

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Härliga bilder, som vanligt. Får lite, lite ”längdskidåkarsug” när jag läser ditt inlägg. Själv ska jag köra Tjejvasan om fem veckor, och känner mig fortfarande halvt skräckslagen. Voine, voine, hur ska detta gå? Hade definitivt behövt nöta några timmar (månader, år?) med Håkan W.

    Svara
  • Det här ser ju hur kul ut som helst!! För mig som ska köpa tjejvasan och är nybörjare blev det oxå ett läger hos Svabn . Men det här måste oxå testas. En fråga! Glasögonen du och grabben har, vilka är de? Jag har ett par Blizz men de immar igen med frost när jag kör.. Hur funkar dessa ??

    Isa 2013-01-19 20:43:00 http://Isaklurar.blogSpot.se
    Svara
  • Vad roligt Sara! Där skulle jag vilja varit med. Och häftigt med så många Vasa-märken. Själv är jag stolt över mitt enda & hoppas snart på två 🙂

    Kram

    Anna -Trend o träning 2013-01-18 21:43:59 http://www.trendotraning.se
    Svara
  • Åh vad kul att åka på ’längdläger’ och lära sig mer. DET ska jag önska mig till nästa födelsedag!

    Erica 2013-01-18 19:57:53 http://www.stuganpafjallet.wordpress.com
    Svara
  • Åhh vad härligt det ser ut på alla bilder. Om det går och om du får skulle jag jätte gärna se ”sten bänken” med värme. Låter hur skönt eller kanske inte skönt men ändå skönt ut som helst. Nöt på med tekniken, lycka till! / Petra

    Petra L 2013-01-18 07:55:17 http://enfamiljmångaviljor.se/index.html
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!