Bara äkta vara

Blå himmel, nypistat, solsken. Och minus 20 grader. Det är något visst med kalla temperaturer och Ramundberget. Det kalla gör världen lite mer magisk: snön gnistrar som om den vore beströdd med diamanter och det är ååååh och aaaah var man än vänder sig. Jag har mina sponsorer Craft och Marmot att tacka för att jag inte frös idag! Mitt röda skidställ är som gjort för kalla dagar – men jag ska nog köpa tunnare skalvarianter (jag kommer att välja Marmot även då – jag är riktigt nöjd med det jag åker i nu). Det är ju inte alltid man åker alpint i en massa minus! Ett lager underställ och mitt skidställ var faktiskt allt som behövdes för att hålla mig varm och lycklig.

Fjällgården i Ramundberget bjöd på fjällfrukost en masse och framför brasan i stora matsalen. Full pott. Däremot blev det ingen skate eftersom de inte hade stavar i min längd på lager. Skiduthurningen på TopSport förvånade mig (och många fler!) stort på grund av en persons extremt dåliga service (jag blev åtsagd att jag ”var för lång för skate”) men det blev delvis uppräddat av hans kollega – som var riktigt bra och hjälpsam. Men det visar på hur varje person faktiskt är så otroligt viktig för gästupplevelsen. Och överlag så är det bra här uppe. Personligt och gemytligt! Något jag tidigare konstaterat här.

Det finns inte en tillstymmelse till liftkö och de enda som egentligen åker i backarna är vi och ett stort gäng som vi antar är blivande skidinstruktörer. Uppe på restaurang Tusen drack vi 71%-ig varm choklad med grädde och efter några fler åk åt vi lunch på Fjällgården igen. När det började mörkna drog vi på oss pannlamporna och tog 5 km längdskidåkning i gula spåret. Det var kärvt före och jag hade grymt fäste – men obefintligt glid. Minus 20 kändes en del i lungorna och vi tog det lite piano och kände frosten bita fast i ögonfransarna. Man kan lugnt säga att vi fått en ordentlig dos med frisk luft – och bara äkta vara.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Jag är jätte ledsen att du tog det på det visset. Du är ju inte för lång för att åka skate. Grejen var ju att vi inte hade några stavar i din lägnd. Hoppas allt annat var bra och ni hade en trevlig helg.

    Mvh christian på topsport som öppna åter tidigare.

    Christian 2013-01-13 16:20:23
    Svara
  • Härliga bilder! Vi har inte fullt så kallt, mer kring -10. Det är så fint ute! Funderar på att ta ett varv i längdspåret i eftermiddag.

    Erica 2013-01-12 14:24:33 http://www.stuganpafjallet.wordpress.com
    Svara
  • Man kan ju inget annat än att avundas dig och din tillvaro när man sitter i ett gråmulet landskap där snön och solen lyser med sin frånvaro. Hoppas din vistelse fortsätter att vara helt fantastisk:)

    Energetica's Blog 2013-01-12 13:09:40 http://energeticas.wordpress.com
    Svara
  • Jag håller med Anna, vill se mer!!! Otroligt vackert!

    Stepup 2 Fitness 2013-01-12 07:58:36 http://www.stepup2fitness.se/blogg
    Svara
  • För lång? Hoppas han skojade med dig?! Om jag inte minns fel är du väl runt 180 (som jag då alltså), vilket är en rätt vanlig längd. Hos tjejer är det rätt mycket över medel men det måste väl ändå finnas killar som kör skate? Vilken jäkla plump och elak kommentar! Du kanske inte uppfattar det så men jag har fått höra många kommentarer om min längd och långt ifrån alla har fått mig att känna mig bekväm, så jag hade nog tagit ganska illa upp. Tur att någon annan räddade situationen 🙂

    Sara 2013-01-12 00:48:28 http://finaprickar.blogspot.com
    Svara
  • Men SLUTA!!

    Eller – nej, jag vill se mer 🙂

    Anna -Trend o träning 2013-01-11 20:49:24 http://www.trendotraning.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!