Elljusspår i Ramundberget

Knappt var vi framme innan vi vallade skidorna och stack ut en sväng. Elljusspåret på 2.5 km bakom Fjällgården lockade och vi drog 2 varv i fina spår och riktig snö. Första halvan är platt, som gjord för att nöta teknik (vilket behövs) medan andra halvan består av en lång uppförsbacke och mycket utför.

Jag lyckades få skav i tummen av stavarna (jag får skav av att dammsuga hemma, I wasn’t made for that kind of stuff…) och lyckades dessutom sämre än vanligt med tekniken. Dessutom tyckte jag att jag hade dåligt fäste. Och dåligt glid. Men det var himla mysigt ändå. Ren, tyst luft och delad ensamhet med vännerna.

Senare på kvällen samlades alla på Fjällgården för att äta middag. Min fantastiska bordsgranne konstaterade att det var så skönt att inte vara på träningshelg (förra helgen var hon på längdskidshelg) men träning är nog precis vad det kommer bli den här helgen – om man vill. Jag tänkte börja morgondagen med att lära mig skate. Och jag avslutar den här dagen med bubbel och riesling till riktigt god torsk. Var det någon som sa njutarhelg?

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Anna: ska tänka på dig! .)

    Karin: tack för tips! kan det också vara att remmarna var lite för långa?? åkte mer avslappnat idag i händerna och det känns bra nu. synd att du inte är med!

    admin 2013-01-11 17:59:01
    Svara
  • Tumskav är vanligt om man håller för hårt och för mycket i stavarna. Be någon visa en bra stavteknik så ska du se att det försvinner med en gång. Ha det fint där uppe, jag är är jätteavis (och lite besviken på mig själv för att jag inte anmälde mig)!

    Karin E 2013-01-11 14:23:50
    Svara
  • Det ser SÅ härligt ut på dina & Åsas bilder. Jo – jag är lite avundsjuk som får stå inomhus och staka på SkiErg. Tänk på det du när du åker i dina fina spår och NJUT ännu mer 😉

    Kram & trevlig helg!

    Anna -Trend o träning 2013-01-11 07:08:29 http://www.trendotraning.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!