God morgon världen

God morgon världen. Egentligen är det väl ingen skillnad idag jämfört med igår. Det som är lite annorlunda är nog att många vaknar med tunga huvuden – men jag hoppas att desto fler vaknar med tillförsikt och förväntan. Även om idag är som igår så är det ändå början på något nytt. På en fortsättning. Idag är början på resten av ditt liv.

Jag har precis tackat nej till en fast klass på Sportlife (nej – numer heter det ju Nordic Wellness). Jag har däremot sagt att jag vill stå högst upp på vikarielistan. En fast klass funkar inte med mitt schema just nu. Jag har meddelat mitt jobb att jag inte längre vill vara fast anställd och jag går därmed in i 2013 som egen företagare. Jag vill inte jobba mindre – snarare ser jag fram emot att jobba mer. Jag går igång på att leverera bra grejer och det tänker jag fortsätta med. Men – jag vill jobba när jag vill och var jag vill. Jag vill jobba sjukt mycket en period för att ta det lugnare en annan. Jag vill jobba utan att bry mig om vilken dag i veckan det är eller om klockan är mellan 9 och 5.

Det har varit ett medvetet val att den här bloggen har aldrig gett mig någon direkt inkomst av större mått – däremot har den varit en ordentlig dörröppnare och jag har träffat många människor och det har gett upphov till fantastiska möjligheter och jag har slutligen kommit till insikt att jag såklart ska göra det jag gör på bästa möjliga sätt.

Jag har en bakgrund inom PR och kommunikation och de senaste åren har jag jobbat med social medieintelligens eller ”social media behavioural analysis”. Ja, hur man beter sig på nätet alltså. Hur man diskuterar, var man diskuterar och vem som influerar olika slags diskussioner utifrån olika frågor, ämnen, saker, produkter eller varumärken. Jag har levererat konsumentinsikt till exempelvis marknadschefer, presschefer och produktutvecklare. Jag har levererat digitala strategier, handlingsplaner och workshops. Jag har levererat såväl strategiskt som operativt. Det strategiska jag gör är lite som planning – fast hämtat från digitala medier. Det operativa är helt enkelt daglig kommunikation optimerat utifrån respektive plattform, innehåll och målgrupp. Jag jobbar också med ren marknads-PR eftersom jag har en bakgrund inom den sfären. Jag har haft en enorm fördel i hur bloggare tänker och vad som har potential att spridas och inte. Att vara bloggare är en enorm tillgång i mitt jobb. Jag ser både insidan och utsidan.

Att jag skulle gå och bli egen företagare på heltid är egentligen inget konstigt. Av familjens fem medlemmar är fyra personer egna företagare och då är vi ändå bara tre som jobbar heltid (mina två bröder pluggar). Det hela har nog bara varit en fråga om när snarare än om. Det är såklart lite (läs: extremt) läskigt att vara beroende enbart av sig själv. Men det känns också bra. Jag är en achiever och en doer och jag är uppvuxen i en miljö genomsyrad av tanken på möjligheter snarare begränsningar. Så nu kör vi!

Jag vet att många av de bloggar jag läser skrivs av duktiga personer som också tagit steget att bli egna på heltid. Kanske också du? Berätta: hur tog du steget? Vad har varit största utmaningen? Vad har varit största vinsten? Hur känns det?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
  • Tjoho va kul och spännande! Lycka till med alla kommande äventyr!

    Tina 2013-01-04 21:40:40 http://www.butterflytina.com
    Svara
  • Vad cool du är Sara! Stort lycka till och grattis till steget 🙂 Du kommer äga scenen, det är jag övertygad om!

    Katten 2013-01-02 22:20:10 http://piggochduktig.wordpress.com
    Svara
  • Så spännande att läsa hur du tänker! Ännu mer spännande att följa dina framtida förehavanden. /En som älskar att vara anställd pga är trygghetsjunkie.

    Minatraningstajts 2013-01-02 15:08:41 http://Minatraningstajts.wordpress.com
    Svara
  • Grattis till ditt beslut och ditt nya liv som egenföretagare. Är övertygad om att det kommer bli jättebra! Blir spännande att följa dig och se var det leder!

    Anna (orka mera) 2013-01-02 12:56:25 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Det kommer bli ett fint 2013, jag är så säker!

    Uppochhoppa 2013-01-02 12:21:28 http://Www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Kloka tankar och idéer 🙂

    Johan 2013-01-02 10:44:10 http://Bodyandsoul.blogg.se
    Svara
  • Jenny: tusen tack!

    Jenny S: förstår hur du menar, fast jag tror att jag är åt andra hållet – aldrig nöjd. får aldrig ”gå hem”. haha.

    StepUp: ska in och läsa! mycket nyfiken!

    Gullfot: YES!

    Helena: tack fina

    Fanny: ja, lite sådär som du tänker har jag också varit. det verkar så svårt liksom. jag har tagit hjälp av människor i min omgivining – som vet hur man gör med det där praktiska. ofta finns de nära, trots att man kanske inte tänker på det.

    Nipe: hoppas du också får (tar?) chansen!

    Helena & Åsa: TACK

    Josefin: bloggande är bra grejer!

    Eva: tack!!!

    Annie: tack snälla fina

    Anna: ja precis så tänkte jag: hur vill jag leva. och efter hur:et så bestämde jag mig för hur vilka beslut jag skulel ta. jag är nationalekonom i grunden med stor erfarenhet inom analys (såväl finansiell som beteenden). jag har nog kommit dit jag är genom resultat – jag har aldrig praktiserat och visst, jag har jobbat upp mig men jag har nog connectat med rätt människor också, inte strategiskt – det har mest bara hänt.

    admin 2013-01-01 22:15:29
    Svara
  • Vad roligt med eget företag! Själv står jag vid ett vägskäl i en bransch som tangerar din med marknadsföring/PR och funderar lite hur jag ska göra för att få livet lite mer som jag vill ha det, lite friare helt enkelt, när det gäller arbetstider/ort! Jag är därför lite nyfiken på hur du kommit dit du är nu? Har du pluggat och i så fall vad? Eller har du helt enkelt gått den långa vägen med att köra praktik och gneta dig uppåt?

    God fortsättning!
    /Anna

    Anna 2013-01-01 20:34:57
    Svara
  • Åh! Önskar dig ett grymt 2013.. Och framöver !
    Jag har också ”vickplats”. Funkar bäst!

    Du har en snygg dynamisk välfylld smart CV och kommer rocka som ”egen”!

    Annie 2013-01-01 20:13:51
    Svara
  • Vad spännande, grattis! Du låter så fokuserad och målmedveten, och klarar av att välja bort det som inte står överst på priolistan just nu – det är bra förutsättningar för att det ska gå bra! 🙂 Gott nytt år och lycka till!

    Eva 2013-01-01 18:02:45 http://www.evasfitnessme.blogspot.com
    Svara
  • Stort lycka till! Jag kommer givetvis fortsätta följa din blogg. Min egen lilla blogg har jag mest för att motivera mig själv för att komma ut och träna, älskar att förpacka varje litet träningspass i ett blogginlägg och göra det unikt. Men jag är ny i bloggvärlden så man vet aldrig vad som händer i framtiden.

    Josefin - Over the top 2013-01-01 17:38:52 http://www.overthetop.se
    Svara
  • Åh vad spännande! Grattis till ditt beslut. Att driva eget är fantastiskt 🙂
    Jag tycker att det bästa är friheten. Att kunna jobba med vem man vill och testa grejer man är nyfiken på. Att välja när på dygnet man jobbar – även om det också är nackdelen, man är fri att jobba när som helst och hur mycket som helst. Jobbar man dessutom med ett ämne som man brinner för kan det vara svårt att skilja på arbete och fritid. Men det kanske inte för något 😉
    Lycka till!
    Www.kajsaasp.se

    Kajsa Asp 2013-01-01 17:15:12 http://Www.kajsaasp.se
    Svara
  • Det kommer att gå strålande bra för dig. <3

    Åsa 2013-01-01 15:19:45 http://ehrnholm.se
    Svara
  • Kul! Stort lycka till!

    Helena Z 2013-01-01 13:34:02
    Svara
  • Grattis till det nya steget! Själv har jag haft funderingar, men inte kommit till skott. I mitt fall handlar det om att jag nog tyvärr lättare ser begränsningarna än möjligheterna, men jag jobbar hårt på den biten. Sen är marknaden för min ide en smula vacklande just här där jag bor. Nåt jag tror är den största vinsten är som du skriver den där friheten att inte behöva jobba just 9 till 5, utan kunna vara mer tidseffektiv. Lycka till!

    nipe 2013-01-01 13:02:50 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
    Svara
  • stort lycka till och en ännu större klapp på axeln – bra jobbat, både hittills och med tankarna och planerna Idag! Du är ju en sådan man ser upp till.
    Min dröm är att vara egenföretagare. Mitt problem är inte så mycket att ha idéerna och att se möjligheterna, snarare att liksom veta HUR man gör. Vilka papper som ska fixas och i vilken ände jag bör börja. Jag drömmer om så mycket, vill göra så mycket. Ibland blir jag så trött av alla mina idéer och planer att jag istället gör ingenting, hoppas på att få klarhet och ordning i skallen, liksom.
    Ett fik, är väl ultimata drömmen. Att kunna servera och inspirera människor att slappna av kring kost och mat, att se mat och (healthy) bakverk som något som ger energi, ork och lust. Till träning, livet, hälsa.
    Jag hoppas jag någon gång (typ, snart) får tummen ur och lite mer ordning och reda på grejerna, så att drömmen får en chans att bli verklighet också.
    Kram och GOTT NYTT ÅR!

    Fanny Roethlisberger 2013-01-01 12:51:46 http://www.bloggaromtraning.se/roethlisberger
    Svara
  • Spännande 2013 Sara – härligt! Önskar dig stort lycka till och är övertygad om att det kommer att gå precis hur bra som helst! GO! 😀

    Helena 2013-01-01 11:57:23 http://www.healthbyhelena.com
    Svara
  • Men Sara, vad spännande! Det hade jag missat helt. Det skulle ta alldeles för stor plats att skriva alla mina tankar här, men kort kan jag sammanfatta svaren på dina frågor såhär:

    1) Driften eller vad man ska kalla det blev till sist så stark att jag helt enkelt inte kunde låta bli längre att göra det. Dessutom var idén för bra för att inte förverkliga! Beslutet växte fram under ett halvår, men sedan var det bara självklart.

    2) Som alltid: uthållighet, uthållighet, uthållighet. Vissa saker som man tror är enkla är galet komplicerade och tar evigheter, medan annat som man trodde skulle vara svårt löser sig i ett nafs. Och så möter man tyvärr ganska många stolpskott på vägen – business lockar alltid till sig hyenor, tyvärr. Människor som lever på andras bekostnad, dem måste man akta sig för.

    3) Största vinsten för mig är att kunna göra skillnad. Och att ha 100% makt och ansvar över mitt liv, på gott och ont. Inga skyddsnät och bara mig själv att skylla om det blir fel, men samtidigt också otroliga kickar när det går bra. Dock får man aldrig glömma att man måste klappa sig på axeln själv, det finns inte längre någon chef eller liknande som gör det. Som egen (jag har ju en hel fabrik med flera anställda att ratta, så jag kan det tyvärr inte) kommer du dessutom kunna styra över din tid på ett helt nytt sätt, och kan välja att jobba på distans etc. lite som du vill. Finns flera PR-experter som delar sin tid mellan Stockholm och Österlen 😉

    4) AWESOME.

    Vi måste hänga mer helt enkelt! KRAM och 2013 ska vi rocka!!!

    gullfot 2013-01-01 11:49:10 http://intothewild.se
    Svara
  • God förmiddag Sara! Vad spännande saker du har framför dig. Jag är som du vet min egen på heltid och driver numera två företag och den största utmaningen det här året blir att hitta en bra fördelning mellan dessa. Jag skriver ett inlägg om detta, på begäran av en läsare som också vill ta steget. Titta in om någon dag!
    Kram och stort lycka till! En spännande tid väntar 🙂

    Stepup 2 Fitness 2013-01-01 11:48:49 http://www.stepup2fitness.se
    Svara
  • Gott nytt år Sara! Vad roligt att läsa om dina planer. För mig blev det ett naturligt steg att börja som frilans när tidningen jag jobbade på lades ner. Största utmaningen har varit att hitta disciplinen att jobba tidseffektivt. Jag måste ibland påminna mig själv om att ”chefen” håller koll på vad jag gör, även om denna chef är jag själv. Största vinsten har varit friheten i att få råda sig själv. Jag har ett frilanskontor att gå till, men vill jag sitta hemma en dag så kan jag göra det. Vill jag springa ett långpass på måndag förmiddag så går det också bra, då jobbar jag lite senare på kvällen i stället. Stor kram!

    Jenny Sunding 2013-01-01 11:37:57 http://jennysunding.se
    Svara
  • Vad spännande och kul! Önskar dig all lycka och gott nytt år!

    Jenny 2013-01-01 11:18:27 http://jennyslillavarld.blogspot.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!