Skidtest

Det är enkelt att vänja sig vid det här livet. Lite sovmorgon, kaffe framför brasan, långfrukost, klä på sig massor med kläder och ut i kylan. Ingen stress – bara vara. Välförtjänt.

Temperaturen låg på massor med minus idag igen och jag klädde på mig mer än vanligt och höll mig varm mest hela tiden. Mest kallt är det om kinderna i liften. Kylan låg som en fuktig dimma över dalen men på toppen strålade solen från klarblå himmel och det kändes som en sådan där fantastisk marsdag brukar vara oslagbar.

Jag som planerar att uppgradera mina skidor i år åkte dels på mina nuvarande Nordica Doberman Spitfire men testade också Head Chip 71 och Nordica Fire Arrow 84. Headskidan var frän – men tillhör inte den billigaste modellen i butik. Ska den förtjäna drygt 12 000 spänn måste det vara en fullträff, så jag ska dra några fler svängar med den i morgon. Nordica Fire Arrow har jag läst otroligt mycket om – men det var inte love at first sight. Den kräver mindre broms och mer all in. För test i morgon står Stöckli Spirit O2. Den är lika knallsvart som Headskidan. Jag kompenserar glatt med knalliga kläder: gröna handskar från Hestra, rött skidställ från Marmot och gul hjälm från POC. Man blir glad av färg! (Och så syns man.)

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!