PT på SATS

Dagens kalenderlucka säger helkroppsstyrka men det körde jag igår och kroppen känns lite sliten så jag har kört lite lätt kondition idag istället. Gårdagen bjöd på PT-träning på SATS Spårvagnshallarna och därmed är de 3 PT-timmar jag fick i present till ända. Men inte min PT-träning. Jag har bestämt mig för att fortsätta och ska köpa ett gäng timmar och köra intensivt under en begränsad tidsperiod.

Att träna med PT är dyrt och billigt. Det beror hur man ser på det. Jag ser det som en investerin – avkastningen sker inte i form av pengar (fast, i slutändan kanske det handlar om det ändå) utan i form av hälsa (mindre upplevd stress, färre sjukdagar, mindre värk etc). Precis som i de flesta andra former av investeringar är avkastningen inte garanterad – men man kan ju ta olika mycket risk (beror lite på vilken PT man anlitar, tillsammans med andra orsaker) och investera olika mycket.

Jag är en projektperson. Jag vill ha en start och ett slut. Och nu har jag snart köpt mig ca 20 PT-timmar att fördela på typ ett kvartal. Min målsättning? Att vara vältränad. Hur jag mäter det? Klurigt. Men det handlar nog om att känna att det inte finns några fysiska begränsningar. Observera att jag skriver ”att känna” – det är en känsla alltså. Inte bokstavligt. Det handlar om en känsla utifrån det jag sysselsätter mig med. Det finns ingen vits för mig personligen att kunna gå ner i spagat – men det ska inte finnas några begränsningar i de aktiviteter jag vill göra.

Hur tänker du? Är det dyrt eller billigt med PT? Vill du träna med PT? Varför? Eller varför inte?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • Tack för era tankar och funderingar! 🙂

    admin 2012-12-07 21:49:55
    Svara
  • Jag förstår precis den där känslan du beskriver. Att känna sig vältränad är svårt att mäta, men känslan är härlig =)
    Jag är ritkigt sugen på att testa köpa några PT-timmar. Inget jag testat förut, men är pepp på idén!

    Frida Matsdotter 2012-12-07 20:16:06 http://www.matsdotter.com
    Svara
  • Åh, tusen tack!
    Detsamma till dig, Sara! Grattis till din 3:e plats 🙂

    Ni gör mig alltid så glad på ”bloggar om träning”.
    Härliga värderingar, vackra bilder och bra tjejer!

    Kram fia

    fia 2012-12-07 17:20:37 http://www.ptfia.se
    Svara
  • Jag började träna med PT i våras med målet att förstå hur jag ska träna för att gå ner i vikt. Allt jag har lärt mig går inte att sätta en peng på – jag har fått så mycket mer än det. Förutom väldigt mycket regelrätt kunskap om hur min kropp fungerar och teknik kring träning har jag fått ett självförtroende, en självinsikt och ett helt nytt förhållningssätt till min kropp. För mig har det varit helt ovärderligt, men PT-timmarna är en lyxvara, absolut. Hur vi lever, vad vi äter, hur vi tar hand om oss själva är en väldigt viktig politisk fråga tycker jag – vi är några som har råd och tid att fundera och investera i detta och många andra som inte har den möjligheten. Jag är evigt tacksam varje dag jag har den.

    ida 2012-12-07 13:40:32
    Svara
  • Jag har tränat med min PT regelbundet de senaste tre åren och tycker det är så värt varende peng! Har haft en otrolig tur och hittat en fantastiskt bra PT och därför har jag fortsatt. Han hjälper mig att tänja på mina gränser, vilket gör att jag blir bättre på att ta i ordentligt när jag kör själv. Han ser till att jag har varierande träningsprogram att följa så att motivationen alltid är hög och han finns alltid till hands för att svara på frågor som dyker upp, om allt från kost till skador till träning, vilket är otroligt mycket värt. Sen ser jag träningen mellan PT-passen lite som en ”hemläxa” att göra för att kunna utföra övningarna ännu bättre när vi ses nästa gång. Har jag slarvat och inte blivit bättre känns det inte så bra.

    Jag ser det också som en investering i mig själv att träna med PT och jag tycker avkastningen är oroligt bra. Om du har hittat en PT du gillar så tror jag du kommer känna samma sak.

    Sofia 2012-12-07 09:57:27 http://www.sofias-secrets.blogspot.com
    Svara
  • Å jag bara älskar min pt, han sa första gången vi sågas ja visst är det mycket pengar men se det som en utbildning. för när vi är klara med varandra ska du vara trygg och känna att du behärskar gymmmet (hade inte tränat på gym med viker å så förut) nu har jag minskat 12kg i vikt och vågar träna själv 🙂

    Maria 2012-12-07 08:17:16
    Svara
  • Det är svårt det där. Jag har haft PT i ett par perioder. En fantastisk och en som inte var värd pengarna. Men det var innan jag blev ensamstående mamma. Nu är det svårare. Även om jag kanske skulle ha råd, känns det svårt att lägga så mycket pengar på mig själv, när jag skulle kunna lägga dem på något åt sonen och mig. Kanske en resa? Eller något annat.

    För att göra det ännu svårare, har min absoluta favoritinstruktör, som jag vet också är suverän som PT, erbjudit sig att ta sig an mig. Antingen på gymmet, vilket blir lite dyrare. Eller utanför gymmet, vilket blir betydligt billigare.

    Fast din målsättning skulle jag inte kunna ha. Jag är för gammal och skadad och kan aldrig komma tillbaka till att kunna göra allt vad jag vill. Vilket kanske gör det ännu viktigare med en PT…

    EmmaS 2012-12-07 07:11:47 http://emmaswhole30.blogspot.se/
    Svara
  • som student känns det dyrt men hade jag inkomsten så absolut.I min klass tränar många ,mycket o vi har har löst det på så vi coachar varandra inom olika områden.Klättraren får skina på klättring ,simmaren på simning osv.Då får man inspiration o tips av varandra helt grattis.Så att omge sig av människor som kan saker du är mindre bra på o ta vara på deras kunskap kan va ett tips=)

    Elin 2012-12-07 06:43:33
    Svara
  • Jag tycker det är värt varje korvöre. Jag har ”alltid” tränat och varit träningsintresserad. Trodde jag hade stenkoll på allt inom en träningsanläggnings väggar då jag i vissa perioder i princip bott där. Tills jag började köra med min PT i våras. En ny värld öppnade sig och ibland kändes det som att jag aldrig tränat förut, jag ville gråta och kräkas på samma gång av utmattningskänsla och det är precis det jag vill uppnå. Total jävla trötthet för det är då mina resultat kommer. Att nå den gränsen är ytterst svårt på egen hand, jag trodde jag hade tagit ut mig maximalt på många av mina egna pass, så fel jag hade…. Lite av mina upplevelser och tankar 🙂 Investering var det helt klart för mig!

    Ida 2012-12-07 00:05:03 http://traningspepp.wordpress.com
    Svara
  • En bra PT är värd alla pengar men man ska ju kunna få fram pengarna och som Maja skrev så beror det ju på inkomst om det är dyrt eller ej. 🙂
    jag hade gärna haft en. En tuff och bra förstås. 🙂 Kör hårt!

    Ingmarie 2012-12-06 22:56:40 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Pt är billigt även om det är dyrt. Lycka och en stark kropp är ovärderligt, och det är min känsla när jag tränat med min PT. Just nu fokus på rörlighet, den stela kroppen gillade inte löpning. Nu älskar den löpning igen. Tack vare PT, en PT som jag tränar yoga med.

    Jennie 2012-12-06 22:32:25 http://www.traningsnarkomamman.com
    Svara
  • bra där- helt klart investering! och du kan din kropp så du kommer ju veta om det är WOPPA eller SOPPA! 🙂
    jag har bestämt att börja ta hjälp med det jag är svag på- styrkan. ta hjälp med teknik i simning och cykel. Då och då. investering för att ta sig mot sina mål! 🙂

    Svara
  • Jag tror att de flesta som tränar behöver någon form av coaching. Coachingen kan ju innebära allt från hjälp med träningsplanering (vilket kan ske på distans), instruera specifika övningar eller sätta ihop träningspass och övervaka utförandet av dessa. För att få ut max av sin coach/PT tror jag att det är minst lika viktigt att du är tydlig med vad du själv vill som att hitta ”rätt” coach. Om det går lika bra att läsa på själv varierar nog beroende på vad du vill bli bra på, givetvis är det lättare att bicepscurla än att sätta ett snyggt ryck :-). Om en PT är en person som står och peppar mig medan jag kör på gymmet är det dyrt, om det är en person som delar med sig av sin kunskap kring träning i teori (träningsplanering, målspecifika träningsupplägg ) eller praktik (teknikcoaching) är det självklart.

    Anna 2012-12-06 16:34:32
    Svara
  • Ingen PT för mig. Jag tränar det jag vill, för att jag tycker det är kul. Det räcker!

    pilla 2012-12-06 16:31:31 http://penrillabredolt.com
    Svara
  • Jag ser ibland PT:ar som väldigt oinspirerat står och tittar när deras klienter tränar. Det skulle jag aldrig betala för.
    Men om jag hade ett specifikt mål, en bättre inkomst och hittade en PT som var verkligt duktig så kanske det skulle vara värt. Men som sagt, av det jag sett på gymmet blir jag inte så imponerad… Då är det ju billigare att läsa på själv om olika övningar och köra dessa… Eventuellt gå till en naprapat och få ordentlig genomgång av var man är mindre stark och behöver stärka upp. (Det har jag gjort pga skada och fick bra övningar och bra hjälp.)

    Ellen 2012-12-06 16:09:43
    Svara
  • Alltså.. dyrt eller billigt med PT – är väl främst relaterat till vilken inkomst man har! Såklart. 🙂

    Sen så beror det väl lite på vad man använder PT:n till. Att satsa på att få hjälp med sådant man är lite sämre på, typ stärka upp muskler man är dålig på att träna är ju guld värt. Verkligt skadeförebyggande! En del kanske använder PT:n lite mer för att få inspiration till att överhuvudtaget träna, och då kanske ett medlemskap i någon klubb eller förening skulle funka lika bra och vara mer prisvärt?

    Har inte sett behovet förut, men skulle nog kunna tänka mig att anlita en PT i framtiden! Just nu går dock stor del av träningsbudgeten till sjukgymnaster och naprapater istället.. är väl iof också en typ av personlig träning fast långt ifrån lika kul :-/

    Maja 2012-12-06 15:42:24
    Svara
  • Min personliga åsikt är: är det en bra PT och man ut det man vill så är det ju en rätt billig slant det handlar om! Som du säger- att investera i sig själv och får man hjälp att nå sina drömmar/mål vilka de än må vara så är det väl alltid värt priset!
    Dock finns det tyvärr många som arbetar som PT som (enligt min mening) inte har tillräckligt på fötterna för att hjälpa andra/tar sig an klienter som egentligen ligger utanför deras kompetensområde och då är det plötsligt extremt dyra timmar… Så det är väl som med alla tjänster man köper- den som blir nöjd tycker väl alltid att det är värt priset =) Hoppas du hittat någon du trivs med! Tror personkemin är oerhört viktigt!

    em löfgren 2012-12-06 15:01:13 http://emliscious.blogspot.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!