Healthy heroes

När vi pratade om digital hälsa på Kairos för några veckor sedan diskuterade vi det där med appar. Vad är det som får oss att regga vår träning eller hälsa i en app? Vad är drivkraften? Varför gör vi det? Vi pratade om vad vi saknade och jag vet precis vad jag vill ha och vad jag skulle gå igång på. Och så får jag ett mail om det här. Healthy Heroes. Såhär skriver Amir som varit med och tagit fram Healthy Heroes:

”Spelet går ut på att bygga en spel karaktär med hjälp av riktig träning. D.v.s., du väljer en karaktär när du registrerar dig, sen börjar du göra den starkare genom att registrera dina träningar via appen. Om du vill att din karaktär ska bli starkare, då får du ”checka in” på gymmet. Vill du att karaktären ska bli uthålligare? Då får du gå ut och jogga. Tycker du att karaktären ser lite dum ut? Då får du köra lite yoga eller meditera, så blir den smartare. Den är precis som en vanlig spel karaktär, fast man måste träna på riktigt för att utveckla den.”

En kul grej som jag tror att vissa går igång på. Jag hoppas det händer mycket mer på app-fronten, det räcker inte bara med att ha en statisk app där ingenting händer – då tröttnar jag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Det låter som en riktigt bra app tycker jag. Vet många som skulle triggas av det. Kul idé!

    Sanna 2012-12-07 17:02:14 http://engnuttasocker.blogg.se
    Svara
  • Om bara ordet spelkaraktär hade sluppit bli särskrivet så hade jag varit extremt på tå just nu.

    uppochhoppa 2012-12-06 15:57:27 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Hej!
    Jag springer med ett par nike free o har gjort nu i ca 6 mån, innan sprang jag med Asics men fick problem med benhinneinflammation något som helt försvunnit med nike skorna. Nu springer jag ungefär 30 km i veckan men jag får liksom ont i fötterna av nike skorna antingen i ankeln eller när jag landar. I början tänkte jag att musklerna i fötterna behövde byggas upp men nu när jag fortfarande efter så lång tid har ont känner jag att jag behöver byta modell o undrar därför om du har ngn sko model du kan rekommendera? Med vänlig hälsning, mia

    Mia 2012-12-06 11:20:17
    Svara
  • Låter mycket intressant!

    Stepup 2 Fitness 2012-12-05 23:58:01 http://www.stepup2fitness.se
    Svara
  • Det låter som en intressant och rolig app! 🙂

    Camillas dagar 2012-12-05 22:32:14 http://www.camillasdagar.blogspot.com
    Svara
  • Dagens teknik. Jag säger då det

    i min lilla lilla värld 2012-12-05 21:57:39 http://blogg.alltforforaldrar.se/saratilling/
    Svara
  • Suuntos nya Ambit har precis fått en riktigt intressant ny feature – man kan skapa egna appar och använda på klockan. Alla appar som skapas blir offentliga (tror jag) på Movescount och man kan till exempel hitta ”bli pace:ad av Bolt”, ”hur långt måste jag springa för en choko” etc. Glimten i ögat, en del mycket avancerade, en del kul och verkligen ett genombrott för den typen av produkt, tycker jag!

    Anna 2012-12-05 18:31:12 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!