Josephine svarar

”Jag heter Josephine, är 34 år, en vanlig människa som bor i förorten med min familj och som precis som alla andra försöker få mitt liv att gå ihop. Eller om man ska tro Katrin Zytomierska så är jag ”en best, en överviktig brud som är osminkad med stripigt hår och svettiga kläder.”

Orsaken till detta är att jag för ett år sedan ställde upp på bild i en kampanj för SATS. Jag insåg att det inte var någon fashion styling som det skulle vara tal om men det var okej för mig. Att jag var i sämre form än på över tio år var också okej för jag hade mina skäl till det.

Jag tänkte att det är bra att andra kan se att det är okej och att man kan komma igång med träningen igen även efter ett uppehåll. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle göra mig till måltavla för verbal spya från en bloggare som jag knappt vet vem det är, än mindre har något otalt med. Eller att det finns företag som Finest som tjänar sina pengar på att ge personer som denna utrymme.

Jag är ingen samhällsdebattör, jag har ingen blogg eller tidning eller annan medial plattform där jag kan försvara mig mot det angrepp som har riktats mot mig. För det är ett personligt påhopp på en privatperson i sin renaste form, inget annat. Och spekulationerna och analyserna som detta påhopp har genererat  är många. Är jag fet, är jag osund, mullig eller ”normal”? Är jag stark eller svag, har jag gått ner trettio kilo, eller kanske upp? Vet jag ens hur man tränar eller lallar jag mest bara omkring bland maskiner och hantlar? Är det eller är det inte okej att se ut som jag? Jag tycker det är jättejobbigt och jag känner mig oerhört utsatt, en rätt rimlig reaktion.”

Resten från Josephine finns på Resumé.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Åh, jag börjar bli irriterad.. Varje gång jag ska gå in och läsa hela svaret så låser sig min Firefox… Vet inte om jag har tålamod att testa med Internet Explorer.. Men hittills gillar jag absolut svaret!

    Stå på dig Josephine!

    emelie 2012-11-10 19:32:26 http://makeitalone.blogg.se
    Svara
  • Joesphine, alla Finestbloggare tycker inte som Katrin. Jag tycker att du är en förebild om någon – inte minst för att du vågar vara äkta. INGEN kommer att tycka något annat om dig för din medverkan i den här SATS-kampanjen. Ingen tycker som Katrin i den här frågan över huvud taget. Jag tycker att du är en hjälte! Jag har en viss erfarenhet av att offentlighetens skarpa ljus så jag vet verkligen hur det känns att få någon slags icke önskad etikett på sig. Dock är jag för tryckfrihet så frågan är allt annat än enkel. Men DU är kanon, och det är det ENDA du ska ta med dig från detta. Min gissning är för övrigt att SATS kommer att be dig ställa upp i en ny kontringskampanj. Det skulle jag be dig göra, om jag vore dem för annonsen har plötsligt blivit 1000 gånger mer effektiv än någon vågat hoppas på. Se till att få jäkligt bra betalt för det. 🙂 Så här skrev jag i min blogg om detta: http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=21089&beid=2276440

    Angela Monroe 2012-11-10 00:36:20 http://www.finest.se/angelamonroe
    Svara
  • Bra skrivet, tycker jag och tack Sara att du gav länken. Vill bara tillägga att jag lyssnade på Katrin på RixFM, och blev bara så trött när hon säger att hon inte alls menade att det skulle vara ett personligt påhopp, utan att det var riktat till Sats. Minuten senare ondgör hon sig över att Josephine hade fult stripigt hår… Sorgligt av Rix att vika ner sig och ändå ge henne utrymme. Sorgligt att den här debatten ska behöva finnas. Glädjande dock att motreaktionerna varit så starka, och att flera av Katrins samarbetspartners brutit med henne.

    nipe 2012-11-09 22:22:45 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker att allt det här är så förskräckligt… och hon är dessutom mamma till två tjejer… så jädra trist allt det här och nu är jag så OTROLIGT nyfiken på om LCHF-klubben är med ute på Hälsomässan or not…

    Alexandra/Dietandthecity 2012-11-09 21:43:13 http://dietandthecity.wordpress.com/
    Svara
  • Starkt av dig att du delar med dig. En irriterande aspekt i det hela är att denna tragiska människan har fått sitta i bla tv och Rix Fm och ”tala ut” och samtidigt göra reklam för sin nya bok. Känns som det var huvudsyftet med hela grejen från hennes sida. Tycker riktigt synd om dig som fått fått ”offras” (eller hur man nu ska uttrycka det) i detta sammanhang. Lågt av dessa mediakanaler som låter henne få utrymme i media.

    Carro 2012-11-09 19:09:03
    Svara
  • Vilket jättebra svar!

    Malin 2012-11-09 19:08:21
    Svara
  • Jättebra svar, mycket välskrivet. Jag tycker det är helt rätt att svara och inte bara tiga ihjäl dumheterna!

    Träningen och livet 2012-11-09 18:32:21 http://traningenochlivet.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!