Glassmaskin

Jag är på väg hem. Det här med tåg är ju faktiskt rätt så smidigt. Det finns risk för att jag precis jinxat alltihop nu och att vi istället kommer bli sena, men med en internetuppkoppling så spelar det inte så stor roll. Så jag säger det igen: det här med tåg är ju faktiskt rätt så smidigt.

När jag kommer hem ska jag göra glass. Inte ikväll, för då hinner jag inte eftersom jag ska springa med Nike Run Club och sedan finjustera min mixade musik till Rosa Dygnet. Och förmodligen inte heller på torsdag för då ska jag iväg på en annan grej. Och inte på fredag för då ska jag äntligen kvalitetsumgås med min sambo på Aspa Herrgård. Och inte på lördag för då är jag i Göteborg. Men – förhoppningsvis på söndag! Ja, så får det bli.

Efter Kitchen Aidlyckan, juicemaskinextasen, kaffelatteskummandet så känner jag att det blivit läge för lite glassrenässans – så en glassmaskin finns nu i mitt kök! Jag gillar glass. Men den ska vara god. En av mina punkter på listan över sommaraktiviteter var att äta god italiensk glass. Glass behöver inte vara så himla ”dåligt” som man tror. Med bra råvaror blir glassen PURE.

Jag tänker mig glass gjord på bär och yoghurt, eller ett klassiskt grundrecept som man kan piffa upp med vad som helst – och få pepparkaksglass, mintchokladglass, hallonglass, citronglass… Den senaste glassen jag åt var rosmaringlass som serverades tillsammans med chokladfondant.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Jag hittade ett recept som jag själv blev riktigt sugen på!
    Frysta bananer, jordnötssmör,lite honung och ev. små
    chocolate chips. Lät mumsigt och måste testas!

    Martina 2012-10-24 18:14:31 http://www.60kilotack.blogspot.com
    Svara
  • Hemgjord glass är så gott, bra köp. 🙂

    Mia - mammaliv, träning och husplaner 2012-10-24 17:39:12 http://miasmil.blogspot.se/
    Svara
  • Sa du pepparkaksglass? Åh jag måste nog också skaffa mig en glassmaskin!

    Prralin 2012-10-24 17:07:33 http://www.prralin.com
    Svara
  • gud så gott med hemmagjord glass 😀 speciellt när det är gjort på yoghurt och bär haha

    Sandra 2012-10-24 16:27:10 http://halsoboost.blogg.se
    Svara
  • Hemmagjord glass är så sjukt gott. Speciellt när man gör den med grädde och socker. Gjorde väldigt god kaffeglass med riven choklad i i somras. Testade bara det förutom vaniljglass, som i och för sig är sjukt gott. Ser fram emot alla glassrecept som kommer dyka upp framöver! 😀

    Cathrin 2012-10-24 16:13:13 http://malisikte.se
    Svara
  • Jag bjuder härmed in mig själv på glass!

    Jessica 2012-10-24 15:07:42 http://www.jessicaclaren.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!