Jag är på väg hem. Det här med tåg är ju faktiskt rätt så smidigt. Det finns risk för att jag precis jinxat alltihop nu och att vi istället kommer bli sena, men med en internetuppkoppling så spelar det inte så stor roll. Så jag säger det igen: det här med tåg är ju faktiskt rätt så smidigt.
När jag kommer hem ska jag göra glass. Inte ikväll, för då hinner jag inte eftersom jag ska springa med Nike Run Club och sedan finjustera min mixade musik till Rosa Dygnet. Och förmodligen inte heller på torsdag för då ska jag iväg på en annan grej. Och inte på fredag för då ska jag äntligen kvalitetsumgås med min sambo på Aspa Herrgård. Och inte på lördag för då är jag i Göteborg. Men – förhoppningsvis på söndag! Ja, så får det bli.
Efter Kitchen Aidlyckan, juicemaskinextasen, kaffelatteskummandet så känner jag att det blivit läge för lite glassrenässans – så en glassmaskin finns nu i mitt kök! Jag gillar glass. Men den ska vara god. En av mina punkter på listan över sommaraktiviteter var att äta god italiensk glass. Glass behöver inte vara så himla ”dåligt” som man tror. Med bra råvaror blir glassen PURE.
Jag tänker mig glass gjord på bär och yoghurt, eller ett klassiskt grundrecept som man kan piffa upp med vad som helst – och få pepparkaksglass, mintchokladglass, hallonglass, citronglass… Den senaste glassen jag åt var rosmaringlass som serverades tillsammans med chokladfondant.