Träna dina svagheter

Hörni. Det här med att träna sina svagheter. Så väldigt, väldigt tråkigt. Det är roligare att träna ben när man är bra på det. Roligare att träna explosiv när man själv är just det. Roligare att träna att stå på händer när man redan kan. Och så vidare.

Att träna sådant man är dålig på är för det mesta rätt trist. För det är just det: man känner sig inte särskilt bra. Och det är just bra vi gillar att känna oss. För det mesta.

Jag är rätt (läs: extremt) medveten om mina styrkor och mina svagheter. Jag vet vad jag borde träna mer på – men är också så pass insiktsfull att jag vet att det händer alldeles för sällan. Jag lurar med det ingen annan än mig själv – och faktiskt inte ens det.

Det är just mina svagheter jag behöver träna om min kropp ska hålla i den andra träningen som är tuffare, hårdare och tja – roligare. Ofta hänger saker och ting ihop på sätt som vi ibland inte förstår. Det är just därför jag vill träna med en PT. Det är också just därför jag ställer höga krav på en PT.

Jag vill inte köra skiten ur mig med en PT. Det är kul, men för mig har det fel syfte. Jag vill träna styra upp obalanser och jobba på de där grejerna jag annars inte gör. Som att träna mina svagheter till exempel. Få en starkare och stabilare grund som är nyckeln i min andra träning som jag kan träna själv ändå. Kort förklarat så behöver jag en PT till att träna sådant som är nödvändigt men som jag inte skulle tränat själv.

I dag tränade jag med Pernilla på SATS Spårvagnshallarna. Jessica är ett stort fan av henne och jag har fått några timmar i present (tack snälla, guld värt!). Vi gjorde några övningar (mestadels i TRX) för att titta på just styrkor och svagheter och obalanser. Jag testade övningar som utmanade såväl min core som min bröstrygg och kan redan nu ana träningsvärken. Det är sådan träning som gör att man känner sig matt och svag och lätt överkörd på ett snyggt sätt. Inte sådär baklänges eller abrupt som när svetten rinner hejdlöst. Den känslan får jag spara till i kväll…

Bild från i somras – med min hemmagjorda TRX. Superenkelt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Sara!!!=)
    Kom och träna med mig så lovar jag att vi ska träna dina svagheter utan att ha tråkigt en enda sekund! Kom, bara kom!!!=)
    Vi (FUSTRA Team Sthlm) öppnar upp på Kommendörsgatan 5 vid Humlegårdennu nu på måndag v.43 och Du är hjärtligt välkommen att komma och provträna såklart!
    Mejla mig så bokar vi tid vettja! Jaaaaaajaja!;)

    Maddiiiie! 2012-10-15 21:32:23 http://madeleinbremer.blogg.se
    Svara
  • En bra anledning att gå till en PT

    Föräldrafitness 2012-10-15 20:42:07 http://http//blogg.alltforforaldrar.se/foraldrafitness
    Svara
  • Mycket kloka ord, Sara!
    Jag skulle också behöva träna mer svagheter. Men som du säger, tråkigt… så jag tar mig inte tiden. 🙁

    Rund är också en form! 2012-10-15 19:01:59 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara
  • Upp&Hoppa: 🙂 gör så! ska bli kul att följa!

    admin 2012-10-15 17:14:48
    Svara
  • Smart träning! Jag gillar både och och skulle vilja ha en pt som blandade de där två. Just eftersom jag inte vill att det ska kännas tråkigt. Någonsin. Armhävningar är jag inte så bra på nu, och har tröttnat på att inte vara stark i det när jag förut var det. Enklare att ta tag i än en stel bräöstrygg är det också- så jag börjar där, ha, ha.

    uppochhoppa 2012-10-15 17:04:28 http://www.uppochhoppa.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!