Instagram

Ni vet att bilder är det nya heta i sociala medier under 2012 va? Snart är det visserligen gammal skåpmat för det är typ 2013 om bara några veckor (jo, typ så är det faktiskt). Vad som kommer härnäst har jag mina gissningar om men vi kör på det som är nu. Oktober och bilder.

Jag är aktiv på de flesta sociala medieplattformar och har numer kopplat mitt Instagramflöde till den här fliken på bloggen. Du kan alltså antingen följa mig i din mobil (sök på ”sararonne”) – eller på Instagramfliken (här kommer det vara lite annat och lite mer än bara träning). Såklart finns jag på Twitter med. Och på Pinterest. Och på LinkedIn. Jag har faktiskt en egen kanal på YouTube också men den var det länge sedan jag uppdaterade. Har funderat på att skaffa mig en GoPro och göra kul filmer men någonstans finns det nog en gräns på engagemanget.

Det enda jag faktiskt inte har är ett Facebookflöde som är öppet för ”alla”. Facebook är nog den tråkigaste plattformen just nu. Jag är inte helt övertygad om dess utveckling och självklara val av plattform att ”hänga” på. Den plattform som flest svenskar använder är för övrigt inte Facebook utan just YouTube. Om ni undrar.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • […] Instagram? Skaffa pronto och följ personer och företag. En bild säger mer än tusen ord och är hett just nu. För dig som undrar vad tusan Instagram är – en app där du delar bilder med dina […]

    Les Mills på Instagram « Kraft och energi! 2012-10-25 09:28:23 http://kraftochenergi.com/2012/10/25/les-mills-pa-instagram/
    Svara
  • StepUp: jag följer ju dig med!!

    MissAgda: ja, klart det finns många andra med. 🙂

    Anna: håller med om att plattformar är föränderliga. jag tycker att fb är bra för just det du beskriver, dvs grupper där man som användare har kontrollen. i det öppna flödet så har man ju NOLL konroll pga edgeranken som typ ändras hela tiden och som påverkar vad man ser….

    Mina träningstajts: såg siffror på att vi läser ungefär som förut – men färre bloggar. håller med om pinterest. kanske för stökigt? kul grundidé tycker jag (så jag hänger där med). 😉

    Prralin: 🙂

    Cherie: åh vad bra!!!!

    Annie: ja!

    Maria: precis så.

    Katten: ja exakt, eller som please copy me-bloggen som ger ut sina ”inlägg” fysiskt numer.

    Emmi: jag vet vad lagen säger men jag tycker att det ofta är en föråldrad ståndpunkt att man inte vill/kan/får sprida – rent KRASST. vill man nå ut med sina grejer eller inte? jag skulle inte själv uploada något på pinterest som inte känns okej – dvs det jag själv uploadar är mestadels från min blogg eller från de som jag vet är okej. när jag repinnar på plattformen pinterest gör jag det även om jag inte känner personen i fråga – oftast är det en bild som länkar till rätt upphovskälla, t.ex. en blogg eller liknande. när jag lägger bilder på bloggen från pinterest så har jag länkat till källan, oftast en matblogg.

    admin 2012-10-15 10:38:21
    Svara
  • Hur ser du på Pinterest och upphovsrätt som det har varit mycket diskussioner om (t.ex. ett inlägg hos Uppochhoppa.se)? Står själv i valet och kvalet för att använda eller inte…

    Emmi 2012-10-15 08:05:14 http://zoey.se
    Svara
  • Det slår mig verkligen ibland hur jäkla synlig man är och hur förvånad man börjar bli när någon man letar efter inte finns någonstans i dessa kanaler.
    Jag har en så kluven känsla inför det – jag älskar interaktionen men börjar också fundera kring hur ägda vi är numera och hur glatt vi ger bort ännu mer. Jag tror dagboken (analogt överlag) kommer få en revival snart! Det är hursomhelts en otroligt spännande tid och det ska bli kul att se vart det bär!

    Katten 2012-10-11 08:40:40 http://piggochduktig.wordpress.com
    Svara
  • Riktig trendiga människor bryr sig knappast om trender, de skapar dem.

    Maria 2012-10-10 18:57:06
    Svara
  • Håller med! Facebook har 1 miljard aktiva och jag tror de börjat bli lite bekväma! Bra för events och sånt.

    Annie 2012-10-10 18:40:07 http://Www.runnerslove.wordpress.com
    Svara
  • Sådär ja nu följer vi dig på instagram också 🙂

    Måste igen tacka för löparlägret! Har fortfarande inte ont i varken höft eller rygg efter besöket hos Hans och ingen är lyckligare än jag 🙂

    Cherie Mårtensson - Mamma till Emma 2012-10-10 12:22:15 http://www.mammacherie.se
    Svara
  • Själv är man ju helt otrendig, precis som vanligt. Hänger (typ) aldrig på YouTube, men älskar Fejjan! Kan iofs bero på att mina långväga vänner hänger på Fejjan och att jag gillar att hänga med dem. 🙂

    Prralin 2012-10-10 09:38:56 http://www.prralin.com
    Svara
  • Håller helt med i Facebook-frågan. Jag tror att Twitter kommer att fortsätta sin explosion, med instagram som komplement. Lite förvånad över att Pinterest inte slog bredare. Och inte så förvånad över att typ ingen i Sverige orkar med Foursquare.

    Hur ligger det till med bloggar egentligen, vet du det? Antar att det fortfarande växer, men mikrovarianterna känns betydligt hetare.

    Mina träningstajts 2012-10-10 08:19:24 http://Minatraningstajts.wordpress.com
    Svara
  • Jag menar bara att olika plattformar har olika syften. Tycker inte att man kan säga att ”man uttrycker sig bättre med bilder än med ord” eller ”korta texter är bättre än långa”. Fb tycks dela upp sig i mindre grupper, där kommunikationen sker snabbt och medger effektivt informationsutbyte (typ din boxningsgrupp). Mina kompisar använder snarare fb än Linked in för nyrekrytering och det kan ju också ske i mer professionella, jobbrelaterade grupper. Oavsett tror jag tror att folk rätt snabbt kan bestämma sig för att ”byta favoritplattform”, man skapar snabbt nya vanor.

    Anna 2012-10-10 08:02:09
    Svara
  • Själv är jag en bakåtsträvare och klarar bara av en kanal (bloggen). Förstår dock att jag för mitt eget bästa borde skapa en ny profil på Linkedin (har en 1000 år gammal inaktiverad med fel namn), men får aldrig tummen ur. Jag slutade ”hänga” på FB när allas blogginlägg började dyka upp (ibland 3 ggr samma inlägg) i flödet och jag kände att det blev för mycket. För att nämna ett exempel. Som sagt, förstår att jag är lite av en bakåtsträvare, men jag har faktiskt många vänner som aldrig haft ett FB-konto och aldrig varit inne och läst på en blogg. Mina bästa vänner läser inte min blogg tex (de läser inga).

    Miss Agda- Småbarnsliv och endorfiner 2012-10-09 23:32:46 http://blogg.alltforforaldrar.se/missagda/
    Svara
  • Följer dig nästan överallt …stalker Betty 😉

    StepUp 2 Fitness 2012-10-09 23:10:51 http://www.mbcvaxjo.se/Blogg
    Svara
  • Anna: ja, man länkar – men det gör man mellan massa olika plattformar. eller hur tänkte du/vad tänkte du specifikt på?

    Träningsglädje 2012-10-09 22:56:32
    Svara
  • Men man länkar ju ofta från fb till yt? Kompletterar varandra.

    Anna 2012-10-09 22:28:24
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!