Tid ger mig ångest

Det blev Simone som vann en upplevelse från Ladbrokes och Upplevelsepresent häromveckan. Frågan jag skulle svara på var: Du verkar så nöjd med allting jämt – och det är frid och fröjd i ditt liv. Men så kan det väl inte vara? Alla har ju någon issue eller hang-up de jobbar med. Vad är din?

Jag är nöjd med mycket mer nu än förut. Det stämmer att man blir klokare när man blir äldre. Men, vissa grejer hänger ju kvar såklart. En sådan sak är att jag inte kan ta ”dagen som den kommer”. Då händer inget alls och jag blir sjukt besviken eftersom jag tycker att jag inte gjort något när jag inte gjort något alls. För så är det ju – bokstavligt talat. Det där är jag lite rädd för. Jag vill inte vara en sådan som inte kan göra någonting.

Förstår ni inte vad jag menar? Okej, jag ska ta ett exempel. Förra veckan när jag åkte till Östersund för att hälsa på en kompis så bestämde vi att ta en powerwalk. I min värld gör man sådant på morgnarna så vi sågs strax efter 7. Då var det disigt och grått. Framåt lunch var det strålande sol varpå min kompis undrade varför vi hade så bråttom ut på morgonen? Varför kunde vi inte tagit vår powerwalk lite senare?

Det kanske inte låter så konstigt i era öron men för mig var det en tankeställare. Jag har ett sjukt driv ibland – och en effektivitetsådra utan dess like. Det gör mig till en grym medarbetare. Lite för grym. När jag jobbade på en färja och testade på det där med att städa hytter sa mina kollegor att jag inte fick bädda sängarna för fort för då skulle jag bli kvar på städavdelningen och där ville jag inte vara. Så jag låtsades vara långsam och hade flyt och blev Irlands bäst betalda burgervändare på Burger King istället (alla som jobbade på båten var bäst betalda för lönen var bättre till sjöss än restaurangerna på land).

Tid är min största issue. Jag har nästan ångest över tid. Över att jag inte maximerar eller utnyttjar mest och bäst. Jag fick prestationsångest inför min senaste NYC-resa eftersom det fanns så mycket tips och hur skulle jag hinna med allt? Jobbigt det där. Ett i-landsproblem samtidigt som det är väldigt extentiellt också. Filosofi var mitt värsta ämne i skolan. Det gör mig galen. Tid gör mig galen!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Jag förstår! Fast jag är precis tvärtom, oftast. På min lediga fritid är jag bra på att bara vara och ta det som det kommer. När jag reser bort känner jag som du. Jag vill hinna med så mycket som möjligt och blir stressad av allt jag vill se och det gör att jag tyvärr inte riktigt njuter av stunden. Du kanske är bättre på att njuta även fast du känner prestationsångest. 🙂

    Thea Tränar 2012-10-04 06:44:04 http://theasutmaning.blogg.se/
    Svara
  • Så länge du trivs med det så..känns det som ett problem kanske du ska göra nåt åt det.

    Maria 2012-10-03 19:53:09
    Svara
  • Hear you hear you! Jag borde också vara med och prata om detta…

    Snorkkis 2012-10-03 19:04:55 http://www.snorkkis.se
    Svara
  • Känner också igen mig sjukt mycket i det här. En dag när jag inte kunnat checka av nåt känns ofta bortkastad…

    Keron 2012-10-03 18:18:57 http://Keron.blogg.se
    Svara
  • Erika: men. varför har vi inte pratat om det här??

    Joanna: jo, fast jag tror inte att jag jämför mig med andra i den aspekten. eller, jag vet inte. kanske undermedvetet?

    Maja: bra input. man ska göra det man mår bra av!!

    Mary: haha, ja väldigt sant!

    admin 2012-10-03 15:30:16
    Svara
  • Hihi – och jag som får ”ångest” när jag har för mycket inplanerat. För tänk om det där jag skulle ha planerat inte alls är det jag vill göra på tisdag om två veckor?
    Jag tar verkligen dagen som den kommer när det gäller min fritid – eftersom mitt jobb består av planerande av varenda minut, så jag vill inte styra min lediga tid på samma sätt.
    Det är tur att man faktiskt kan kombinera dessa två synsätt – annars skulle vi två aldrig ses! =)

    mary 2012-10-03 15:16:38
    Svara
  • Tack, mycket tänkvärt inlägg! Insåg medans jag läste att jag inte heller kan ’ta dagen som den kommer’! Försöker jag, gör jag absolut ingenting vettigt och känner mig bara missnöjd!

    … Men med detta insett kan jag inte låta bli att tänka; spelar det så stor roll då? So what, jag gillar att planera och strukturera inte bara jobb och träning, utan även min fritid. Behöver det vara så dåligt? Jag menar, blir jag stressad/missnöjd över att inte planera en fri dag så är det väl bättre att jag gör det som känns bra för mig? Utan att behöva ha ångest över att jag inte ’är spontan’ eller någon annan egenskap. Jag är jag och du är du och någon annan har andra egenskaper/mår bra av andra grejer.

    Slutsats: sluta noja över tid och planera mera om det nu får dig att må bra! (uppmaning till både mig och dig? 🙂

    Maja 2012-10-03 10:27:41
    Svara
  • tror att många känner så här. Speciellt i en värld då alla bara visar upp sina effektiva sidor och allt man gör. Baravara är inte lätt!

    joanna 2012-10-03 10:12:26 http://www.humlansliv.blogspot.se
    Svara
  • Visste faktiskt inte att vi var så lika i det där!

    erika 2012-10-03 09:51:23 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • JAG fattar! Är inte helt säker på att det inte är jag som egentligen har skrivit inlägget… Vartenda ord stämmer in på mig. Också.

    erika 2012-10-03 09:51:01 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!