Vi måste prata om maten

Vi måste prata lite om mat. Den jag åt i helgen! Om frukost som ger energi för en hel träningsdag. Äggröra, yoghurt, bresaola, våfflor, apelsiner man själv pressar till juice, ingefärsvatten, Högbolimpa, prickig korv, nötter, kaffe. Om lunch så gigantisk att jag trodde förrättsbordet liksom var hela grejen. Pastasallader av olika slag, röror, bröd, små skålar med olika grejer. Men sedan upptäckte jag min riktiga lunchöjdpunkt: älg! Älgstek med kantarellsås och lingon. Helgens godaste! Eller, kanske var det fikat på eftermiddagen som var det godaste? Efter sisådär 4 timmars träning. Chokladbollar, te, pekannötspaj. Och så kvällens 4-rätters med fantastisk varmrätt på kalv och en fantastisk minilasagne, sedan grymt goda ostar. Dessertbordet förtjänar en egen mening. På det stora bordet där frukosten serveras var det fullt med små små skålar med minidesserter. Mackmyramousse, små cheesecakes, chokladbitar, straciatella, sorbet, pannacotta, mockamousse, fruktshot, minikakor med saft till. Det fanns hur mycket som helst…

Mat smakar som bäst i samband med träning. Energimässigt har den gångna helgen på Högbo Brukshotell landat på plus minus noll. Eller, kanske faktiskt på plus. Vem orkar bry sig om det när det var så mycket träningsglädje i salarna och skogarna runt om hotellet? Grym träning och grym mat är fantastiskt.

Är du nyfiken på Högbo kan du åka dit och springa med Runday. Eller åk ditt ett gäng vänner och styr upp en egen träningshelg! För egen del ska jag upp igen senare i höst tillsammans med några kompisar och köra lite vinterträning. Jag hoppas vädret tillåter att de öppnar sina konstsnöspår i månadsskiftet oktober/november.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Åh så fantastiskt gott det ser ut! I like!

    annajohanna 2012-09-25 18:18:35 http://annajohanna.wordpress.com
    Svara
  • Hej!
    Kan bara hålla med, helgen var grym, träningen grym och maten verkligen toppen! Såååå mycket gott, längtar nästan tillbaka nu då jag läser och ser dina fina foton!
    PS. Tyckte jag kände igen dig från någon blogg! Så då hade jag rätt, läst din blogg för nåt år sen tror jag.

    Christina 2012-09-25 13:51:53 http://www.christinalicious.blogg.se
    Svara
  • Jag säger bara efterrättsbuffé. De där gidsakerna med lakrits som jag ocj Jaime blev helt lyriska över. MUMS. fanns de kvar? var de lika goda den här helgen. Mitt signalsystem kräver svar och ja, likt pavlos hundar har jag börjat dreggla… jahapp. Godnatt då.

    Uppochhoppa 2012-09-24 22:06:50 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Älg och ren is da shit. Vi måste ÄTA också. Mycket. Jag har lite kontakter där på Högbo. Verkar dags att dra i dem…
    🙂

    Annie 2012-09-24 21:15:50 http://www.runnerslove.wordpress.com
    Svara
  • Så gott! Älgen låter speciellt smarrig i mina öron. Tur att ni tränade mycket, annars skulle det ju vara rätt svårt att bli hungrig inför nästa måltid.

    Snorkkis 2012-09-24 19:45:58 http://www.snorkkis.se
    Svara
  • Alltså efterrätterna! Det ser sååå gott ut.

    Mia 2012-09-24 18:26:17 http://miasmil.blogspot.se
    Svara
  • Åh herregud, vad mycket godsaker!!! *dreglet rinner för jag har inte ätit sen jag kom hem från jobbet*

    Fick du med dig en doggy-bag? ;-))

    Rund är också en form! 2012-09-24 17:55:00 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!