Boxning i Stockholm

I morse vaknade jag pigg och glad. Eller… kanske mest glad. Eller… jag vaknade i alla fall! Det var inte läge att snooza och halvsomna om för jag hade meddelat Fanny att jag skulle gå på boxning. Fanny har jag träffat en gång och det är inte läge att banga när man inte känner någon. Det är sällan det är läge att inte komma vid andra tillfällen heller, men känner man varandra så är det också sannolikt att man vet om den andras (dåliga) snoozeovanor.

Klockan 07.00 stod jag uppställd i en ring i en källarlokal vid St Eriksplan. Ni minns kanske hur jag ville komma igång med någon slags boxningsliknande träning redan förra året? Jag testade bland annat på Kalvhagen Stockholm och Stockholm Kickboxning. Det blev inget långsiktigt av det: Kalvhagen hade grym tränare och små grupper men låg lite långt bort och det andra stället var alldeles för trångt och jag fick inte så mycket ut av det. Men guess what: stället i morse (AIF boxning) var nära och prisvärt med en liten grupp och bra tränare. Dessutom enkel men tuff träning!

Jag är inte särskilt insatt i boxning men vet att det finns kickboxning, thaiboxning, vanlig boxning och annan boxning. Morgonens pass tillhör kategorin ”vanlig boxning”. Men vi slog inte på varandra (sparring) för det. Istället jobbade vi mer klassiskt ”fysbetonat” och övade teknik genom skuggboxning och träning med säck. Det är sällan kul att vara ny och ovan vid något men träningen var anpassad så att det funkade trots att de andra var grymt duktiga medan jag var, well, långsam. Fotarbetet var minst sagt största utmaningen. Det ser coolt ut när man kan och inte lika coolt när man (läs: jag) inte kan. Men – tränaren och deltagarna var hjälpsamma och positiva, något jag känner igen från mina andra erfarenheter från förra året. Så jag lämnade AIF Boxningsklubb på Bråvallagatan 8 med en grymt positiv känsla – och riktigt sunkigt svettiga träningskläder. För det där är en annan grej med boxning, man blir liksom sunkigt svettigare än från annan träning. Men det är väl så det ska vara när det inte är ekparkett och dimmad effektbelysning.

Om ni är nyfikna på träningen så tipsar jag gärna vidare. Gå med i den här gruppen för mest uppdaterad info. Jag kommer köra morgonträningarna framöver – inte alla, men så ofta jag kan. De körs måndagar 07.15, onsdagar 07.15 och fredagar 07.00 (alla är 60 min långa). Här är grupperna mindre – och så är det en bra anledning att gå upp på morgnarna! Klasserna kostar 50 kr/gång om man köper 10-klippkort eller 100 kr för drop in.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!